kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bin doları olmayanı Libya'ya sokmuyor

Gökhan ARTAN SABAH
Libya lideri Muammer Kaddafi, cebinde bin dolar veya karşılığı dövizi olmayan yabancıların, ülkeye girmesini yasakladı..
Vizesi bulunduğu halde pasaportundaki kişisel bilgilerin Arapça çevirisi olmayanları, 11 Kasım 2007 tarihinden itibaren ülkeye sokmayan Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkeye giriş konusunda ilginç bir uygulamaya daha imza attı. Buna göre, ülkeye giriş yapmak isteyen ancak cebinde bin dolar veya karşılığı miktarda döviz para bulundurmayanlar, sınır kapılarından geri çevriliyor. Libya polisi de sınır kapılarında bu amaçla, Türkler dahil tüm yabancı uyruklu yolculara sıkı bir 'para kontrolü' yapıyor. Eğitim, ziyaret ve geçici görevli olarak seyahat eden kişiler ise yasal ikamet kuralları çerçevesinde bu uygulamadan muaf tutuluyor.

THY DE UYARIYOR
Libya'ya sefer düzenleyen Türk Hava Yolları da, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Daire Başkanlığı'ndan alınan bu bilgi doğrultusunda; Libya'ya seyahat edecek yolcuların turistik amaçlı ziyaretlerinde, yanlarında en az bin dolar veya karşılığı döviz bulundurmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Pasaportlarda kişisel bilgilere Arapça çeviri koşulu nedeniyle, pek çok kişi mağdur olmuş ve sınır kapılarından geri dönmüştü.