kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Umreden dönünce sahneye devam

Başak ÇOKAN MAGAZİN
İlk fırsatta umreye gitmek istediğini söyleyen Muazzez Ersoy "Ama dönüşte sahneye devam edeceğim" dedi..
* Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak 2008 faaliyetleriniz belirlendi mi? Mart ayında BM ile bir organizasyonumuz var. Zaten yapacağımız işlere BM'nin Ankara Temsilciliği karar verip bize bildiriyor.

* Birlikte mi karar veriyorsunuz? Ortak karar verdiğimiz organizasyonlarımız da oluyor ama genellikle atacağımız adımlara onlar karar veriyor.

* Bülent Ersoy'un TV'de yaptığı açıklama tartışılmaya devam ediyor. Sizin de bir oğlunuz var. Oğlum 18 ay askerlik yaptı. Üstelikte SAT komandosuydu. Son günlerde yaşadığımız acılara bakıyorum; hiçbir anne ve babanın yüreğinin yanmasını, ocağa ateş düşürmesini istemeyiz. Çocuklarımızı, bayrağımızı, vatanımızı korumamız lazım. Onları korumak için bu değerleri korumak gerek.

* Türban konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben herkesin özgür olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün problemlere sevgi ve hoşgörü ile yaklaşırsak aşamayacağımız bir şey olmaz.

* Kutsal topraklara gitmeyi istiyor musuz? Sadece istemiyorum, gideceğim. En çok istediğim şey bu: Allah yolumu ne zaman açarsa gideceğim.

* Sonra hayatınız değişir mi? Sanat hayatım ile bu olayın ayrı olduğunu düşünüyorum. Çünkü umreye gitmek hacca gitmek Allah'a karşı sorumluluğumuz. O farklı bir şey, sanatını sergilemek başka...

DÖRT YILDIR YALNIZIM

* Uzun bir zamandır yalnızsınız?
Sevgilimin olmaması sizi üzüyor, biliyorum. Ama yok ne yapayım?..

* Ne zamandır sevgiliniz yok? Dört yıl oldu.

* Aşkı özlemiyor musunuz? Aşkı özlüyorum. Kendime ait özel hayatımda sevgiyi özlerim ama nasip kısmet diye bir şey vardır. Her şeyin bir günü zamanı var.

* En büyük korkunuz nedir? En büyük kaygım, şartlar ne olursa olsun Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Bu yüzden sanat hayatıma devam edeceğim.