kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayak sezonu 1 ay uzadı!

Yeni Haber
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da son 10 yılın en iyi kayak sezonu yaşanıyor. Bu sabah yapılan ölçümlerde 190 santimetreyi bulan kar kalınlığı otelcilerin yüzünü güldürürken bu yıl sezonun bir ay geç kapatılacağı öğrenildi. Uludağ'da, mart ayı gelmesine rağmen kayak sezonunun uzamasını fırsat bilen kayak severler pistlerin tadını çıkarmayı sürdürüyor.

Baharın etkisini giderek daha fazla hissettirdiği mart ayında, Uludağ'da kar kalınlığının halen 190 santimetre olması ve hava sıcaklığının da kayak yapmaya elverişli olmasından dolayı otellerde kayak sezonunu bir ay uzattı. Güneşli hava ve karın tadını çıkaran kayak severler özellikle hafta sonları doldurdukları pistlerde kayak ve snowboard'un tadını çıkarıyor.

Ağaoğlu Oteli Genel Müdürü Önder Dinler, bu yıl Uludağ'da son 10 yılın en iyi sezonunun yaşandığının altını çizerek, sezonu bir ay geç kapatmağa karar verdiklerini aktardı.

Geçen yıllarda kayak sezonunun şubat ayı sonunda kapatıldığını hatırlatan Önder Dinler, "Özellikle son 2 sene kayak sezonu tamamen ölü sezonunu yaşadı. Şuan kar seviyesi çok iyi derecede ve hava sıcaklığında olumlu yönde devam ediyor. Son 10 yılın en iyi sezonu olduğunun en önemli kıstası ise bu yıl yaptığımız yeni Kuşaklı Kaya tesislerinin kayakçıları Uludağ'a çekmesi oldu. Daha önce pistler kısa idi. Yeni tesisteki pist ise bin 850 metre uzunluğuna sahip. Bu nedenle yeni kayakçılar gelmeye başladı. Bu yıl laylaylomdan, yani paparazzicilikten kurtulduk gerçek anlamda kayak sezonu yaşadık. Geçmişte kaçan kayakçıları Uludağ'a yeniden getirdik. Karında erken ve çok yağması kayak severleri Uludağ'a getirdi. Geçen yıl Aralık'ta kar yoktu ancak bu yıl Ekim ayında kar yağmaya başladı. Bu yıl en yüksek ciroya ulaştık. Şubat ayını yüzde 90 dolulukla kapattık. Bu yıl itibari ile genel olarak kayak sezonunu yüzde 90 dolulukla kapattık. Devam eden olumlu havadan dolayı kayak sezonunu kapatma tarihini bir ay sonraya yani Mart ayı sonuna kadar uzattık." şeklinde konuştu.

Karinna Hotel Ön Büro Müdürü Harbi Türk de, bu yıl erken yağan kar ve kar kalınlığının 2 metreyi bulmasından dolayı kayak sezonunun son 10 yıla oranla bir yıl uzadığını belirterek, "Normalde son 10 yılda karın geç ve az yağması kayak sezonunun kısa süreli yaşanmasına sebep oluyordu. En son şubat sonunda kayak sezonu bitiyordu. Ancak bu yıl karın halen 190 santim olması ve hava şartlarının da olumlu gitmesinden dolayı kayak sezonunun en az Mart'ın 25'ine kadar süreceğini tahmin ediyorum." dedi.

Son 10 yılın en çok doluluk oranını yaşadıklarının altını çizen Türk, "Bu yıl kayak sezonunda geçen yıllara oranla yüzde 35'lik bir artış yaşandı. "Özellikle hafta sonları Uludağ'da yer bulmak mümkün değildi. Bayram ve Sömestr tatillerinde de yine son on yılın en iyi sezonu yaşandı. Zaten bu yılın farklı olacağı erken yağan kardan belliydi." diye konuştu.

Parçalı bulutlu bir havanın hâkim olduğu Uludağ'da cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediği bildirildi. Pistlerde kayak yapmanın tadını çıkaran tatilciler ise bu yıl Uludağ'a erken yağan karın bir fırsat olduğunu söyledi.Tatilciler gönüllerince kayak yaparak eğlendi. Kayak yapmasını bilmeyen tatilcilerise telesiyejlerle Uludağ turu atmanın sevincini yaşadı.

KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 3 METREYE YAKLAŞTI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı.

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde gece başlayan sağanak yağış, yerini kara bıraktı. Kar yağışının ardından Kartalkaya'da kar kalınlığı 2 metre 85 santimetre olarak ölçüldü.Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte kar yağışının gün içinde
aralıklarla devam edeceğini belirterek, ''Bugün kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olacak. Salı günü, kar yağışı yerini sıcak havaya bırakacak'' dediler.