kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlaçsız tüp bebek uygulaması!

Yeni Haber
Ege Üniversitesi (EÜ) Aile Planlaması ve Kısırlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, ilaçsız tüp bebek uygulaması başlatıldı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Tavmergen, bu yen yöntemin çok fazla yumurtası olan hastalarda, çok az ya da hiç yumurtlatma tedavisi başlatmadan elde edilen yumurta hücrelerinin laboratuar ortamında olgunlaştırılması esasına dayandığını açıkladı.

Tavmergen, "Bu yöntemin ilaç maliyeti düşük ama herkese uygulanamıyor. Yumurtalıklarında aşırı büyüme ve bunun sonucunda birtakım rahatsızlıklar olan hastalarda tercih ediyoruz." dedi.

Merkezlerinde 1988 yılından bu yana çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere hizmet verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Tavmergen, "Tüpbebek uygulaması tüpleri tıkalı olan kadınlarda, sebebi açıklanamayan kısırlık vakalarında, çeşitli yumurtlatma tedavileriyle gebe kalamayan olgularda son bir seçenek olarak yapılmakatdır." şeklinde konuştu.

Geçen yıl kliniklerinde bin 200 dolayında tüpbebek uygulaması yaptıklarını belirten Tavmergen, "Her ay ortalama 150-200 uygulama yapıyoruz. Gebelik başarısı, 35 yaş altında yüzde 52 dolayında. Yaş ilerledikçe gebe kalma ihtimali azalıyor. Kliniğimiz, başarı oranlarıyla dünyadaki sayılı merkezler arasında yer almaktadır." dedi.

Tüpbebek sahibi olmak amacıyla başvuran hastaların yüzde 45'inin Ege Bölgesi dışından geldiğini ifade eden Erol Tavmergen, uygulama oranının her geçen yıl arttığını söyledi.

CİHAN