kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kanadalı medya patronu ABD'de hapse girdi

Yeni Haber
Dünyaca ünlü Kanadalı medya patronu Conrad Black, ABD'nin Florida eyaletinde hapse konuldu. ..
ABD, Kanada, İngiltere ve İsrail'de birçok gazete ve medya kuruluşunun sahibi olan Black, şirketlerinin içini boşaltarak 85 milyon doları zimmetine geçirmek ve adaleti engellemek suçlarından hüküm giydi. Bir zamanlar dünyanın üçüncü büyük medya patronu olan Black, kendi şirketlerini hortumladığı suçlamasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezası aldı, temyizde bu ceza 6,5 yıla indirildi.

İngiliz Lordlar Kamarası üyesi de olan Black (63), Lordlar Kamarasına girebilmek için 2000 yılında Kanada vatandaşlığından çıkarak İngiliz vatandaşı oldu. Toronto'lu bir bira imalatçısının oğlu olan Conrad Black, 25 yaşında ilk gazetesi Sherbrooke Record'u satın aldı. İki yıl geçmeden ülkedeki 20 kadar gazeteyi satın alan Black, sürekli batmakta olan ya da zarar eden gazeteleri satın aldı ve karlı hale getirdi. Black, 40 yaşındayken Kanada gazetelerinin yarıya yakınını kontrol eder hale geldi.

Black, 33 yaşındayken, tarım makineleri imal eden ve Türkiye'de de tarımda yaygın olarak kullanılan Massey Ferguson traktörlerini üreten Argus şirketini satın almıştı.