kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şu ana kadar yanıcı madde bulunmadı

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Şu ana kadar yanıcı madde bulunmadı
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türkün hayatını kaybettiği yangınla ilgili araştırmada şu ana kadar yanıcı madde izine rastlanmadığı bildirildi.

Araştırmayı yürüten Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, bugün düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar yangını körükleyici bir maddenin izine rastlanmadığını belirtti.

Liebig, binaya sıkılan büyük miktardaki su nedeniyle özel eğitimli köpeklerin işinin de zor olduğunu ve yangının sebebinin henüz belirlenmediğini kaydetti.

Liebig ayrıca, yanan binanın yan duvarında yazılı bulunan Almanca ''nefret'' sözcüğünün, çok daha önceden oraya yazılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Alman televizyonları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ludwigshafen kentindeki yanan binayı incelemesiyle ilgili haberlere geniş şekilde yer verdiler.

Alman özel televizyonu ''N24'', vatandaşları itidalli davranmaya çağıran Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından bir alıntı yaptı ve Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin de bazı açıklamalarına yer verdi.

Schaeuble, yangının sebebi henüz belli olmadan aşırı sağcılara tepki gösteren Türklerle ilgili olarak, Alman halkının tümüyle yabancı düşmanı olarak görülemeyeceğini belirterek, ''Polise güvenmemek için en ufak bir neden yok'' şeklinde konuştu.

Haberde ayrıca, yangında yakınlarını kaybeden aileler için şu ana kadar yaklaşık 50 bin Avro bağış toplandığı, Ludwigshafen takımının da 1. FC Kaiserslautern takımına karşı bir özel maç yapacağı ve bu maçın gelirinin söz konusu ailelere verileceği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan ile olay yerine giden Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck de, yangında yakınlarını kaybeden insanların acılarını paylaştığını ifade ederek, ''Bizi ayıramazlar, biz acımızda birleştik'' dedi.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, bir kez daha olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, olayın bir an önce aydınlatılması için her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.