kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'yı Cudi'de yaklaşık 4 bin kişi dinledi.

DTP dağdan seslendi: PKK eylem yapmasın

Hazal ATEŞ-Mürsel ACAY-Hüseyin KAÇAR-Yıldız GÜNDÜZ
DTP, Şırnak'taki çadır eylemini deklarasyonla bitirdi. Genel Başkan Yardımcısı Ayna, Ankara'dan "genel af", PKK'dan eylem yapmama talebinde bulundu..
DTP, Cudi ve Gabar Dağı'nın kesiştiği Kasrik bölgesinden hükümete, "operasyon tezkeresini" geri çekme, PKK'ya da eylemleri sona erdirme çağrısında bulundu. DTP'nin sınır ötesi operasyonu protesto amacıyla başlattığı "Demokratik Çözüm Yürüyüşü" kapsamında Kasrik'te yapılan çadır eylemi olaysız sona erdi. Yaklaşık 4 bin kişi önceki geceyi dağdaki çadırlarda geçirdi. Sabah ise eylemciler, "operasyonlara son" yazan tişörtler giyerek Cudi Dağı'nın bulunduğu yamaçlara çıktı.

CUDİ'DE OPERASYON SÜRDÜ
DTP'li Emine Ayna partisinin çözüm deklarasyonunu açıklarken "Buradan, ölümlerin yürek kanattığı yerden ölerek, öldürerek değil, yaşayarak, yaşatarak çözmek mümkün" dedi. Ayna, Kürt kimliğine anayasal güvence ve cezaevlerindekilere genel af isterken deklarasyonda "TBMM'yi operasyon tezkeresini geri çekmeye ve operasyonları urdurmaya, buna karşılık olarak da PKK'yı eylemsizlik konumuna çağırıyoruz" denildi. Eylemin gerçekleştirildiği sırada Cudi Dağı'nın arka kısımlarında PKK'lılara yönelik operasyon da hız kazandı. Havadan destek de verilen Gabar ve Cudi'deki operasyon Bestler-Dereler bölgesine kaydırıldı.