kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhurbaşkanı Gül, "Katarlı yetkililere, 2010 sonrasında satacağı gaz için Türkiye'de büyük istasyonlar kurulabileceğini ve gazın Avrupa'ya pazarlanabileceğini söyledik. Yakından ilgileniyorlar" dedi.

Vinç şirketi bürokrasiye takıldı, sorunu Gül çözdü

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Katar ziyaretinin iş dünyası yönüne Sarılar Vinç Sanayi Şirketi'nin sahibi Hanifi Gürbüz damgasını vurdu. Kayseri Stadı'nın çatı işini de yapan vinç şirketinin dünyanın 12. büyüğü olduğunu öğrenen Gül, firmanın bürokratik sorununu anında çözdü. Gül, vinçleri yurtdışına çıkarmakta zorlanan Gürbüz'ü, Maliye Bakanı Unakıtan'la tanıştırdı ve "İşini halledecek. Türkiye'ye gidince uğra" dedi.

YATIRIMCI DOSTU
Doha'daki Türk Büyükelçiliği'nde işadamları ile biraraya gelen Gül, Sarılar Vinç'in sahibi Gürbüz'e yakın ilgi gösterdi. Gül, Maliye Bakanı Unakıtan, Gürbüz ve Akfen'in patronu Hamdi Akın arasında şu diyalog geçti:

* Gül: Kemal Bey (Unakıtan), Hanifi Bey diyor ki "Gemi de TIR da teşvik belgeli. Ama yabancı ülkelere gidip gelebiliyor. Ama ben vinçlerimi götüremiyorum. Haklı görünüyor."

* Unakıtan: Evet haklı. Konu gümrükle ilgili ama ben çözeceğim.

* Gül: Hanifi Bey, dönünce Kemal Bey'e uğrayacaksın. Senin işini çözünce diğer arkadaşların da işini çözmüş oluyoruz.

* Unakıtan: Bir seferde ne kadar yük kaldırıyorsunuz?

* Gül: Dünyanın 12. büyük vinç şirketiymiş. Bir seferde 1.350 ton.

* Unakıtan: Sayın Cumhurbaşkanı da Türkiye'nin ağırlığını kaldırıyor.

* Gül: Vinçler nasıl gidiyor?

* Gürbüz: Genelde denizyoluyla. Ama bir makinemiz var 75 TIR'la taşınıyor. 850 ton kaldırıyor.

* Gül: Bugünün yıldızı sen oldun.

* Hamdi Akın: Dubai'de dünyanın en büyük uçağı olan Airbus A380 için hangar yaptık. Çelik çatıları Hanifi Bey'in vinçleri kaldırdı.

HEDEF GAZDOLARLAR
Gül, Katar-Türk İş Konseyi'nde Türk işadamlarına Körfez ülkeleri için yeni hedefler de gösterdi. Petrodolar ve gazdolarların trilyonlarca olduğunu ifade eden Gül, "İnanılmaz yatırım yapıyorlar. Türk firmaları bu kalkınmadan pay almalı" dedi. Gül Katar'da dün TEKFEN Filarmoni Orkestrası'nın verdiği "Üç Deniz'in Sesi"konserini izledi.