kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay operasyon görüntülerini yayınladı

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyona ilişkin görüntüleri yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığının basın kuruluşlarına dağıttığı görüntülerde, 4 Şubat'ta Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesine yönelik hava harekatında vurulan sığınak, barınak, mağara, lojistik ve eğitim tesislerinden oluşan hedeflerin taarruz öncesi ve sonrasındaki durumları yer aldı.



İŞTE O GÖRÜNTÜLER




*OPERASYONDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

GENELKURMAY, SON HAVA HAREKATININ SONUÇLARINI AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 4 Şubat'ta PKK'ya karşı gerçekleştirdiği hava harekatında, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde 11 hedef grubunun (yaklaşık 70 hedef) vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 4 Şubat 2008 tarihinde, Irak'ın kuzeyinde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı icra ettiği hava harekatının sonuçları ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu harekat esnasında, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde sadece terör örgütünün kullandığı teyit edilmiş çok sayıda tesisi içeren, toplam 11 adet hedef grubu (yaklaşık 70 hedef), savaş uçaklarımız tarafından ateş altına alınmıştır. En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı hava harekatında, ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuştur.

Bu kapsamda; PKK terör örgütünce kullanılan 42 adet muhtelif sığınak/barınak, 6 adet mağara, 15 adet lojistik tesis ile 7 adet eğitim tesisi tahrip edilmiş ve tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılamaz hale getirilmiştir.

Teröristlerin kayıplarını belirlemek için gereken çalışmalar çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir."

AJANSLAR
Haberin fotoğrafları