kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

'PKK bize saldırabilir'
ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA Başkanı Michael McConnell, PKK'nın, daha önce Amerikan çıkarlarını doğrudan hedef almadığını, ancak son dönemde PKK'ya karşı yürütülen işbirliği çerçevesinde, Türkiye ve Irak'taki Amerikan çıkarlarını hedef alan saldırı riskinin büyüyebileceğini söyledi. McConnell, Senato istihbarat komitesindeki yıllık değerlendirmesinde, "PKK daha önce ABD çıkarlarını hedef almamış olsa da Türkiye ve Irak'taki Amerikan çıkarlarına yönelik, karşılık verici saldırılar düzenlenmesi riski büyüyebilir'' ifadesini kullandı.

Polis otosuna yolda bomba
Hakkâri Yüksekova'da Abdullah Canan köprüsü kavşağındaki orta refüje yerleştirilen bomba, önceki gece sivil polis otosunun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada araçta bulunan polis memurları Mutlu Çeliker ile Cengiz Aldırmaz yaralandı. Durumu ağır olan Çeliker Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanabilmesi için ilçe merkezinde gece başlatılan operasyonlar sürerken, bombanın tipinin belirlenmesi için çalışma yapılıyor.

Bir kişi daha tutuklandı

Diyarbakır'da 3 Ocak günü 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırı ile ilgili 1 kişi daha tutuklandı. Böylece saldırı sonrası tutuklananların sayısı 11'e yükseldi. Soruşturma kapsamında Erdal Polat'ın saldırıdan önce görüştüğü akrabası C.Ç. de gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren C.Ç., Erdal Polat'ın akrabası olduğunu belirterek, "Erdal, Diyarbakır'a gelerek benim işyerime uğradı, yemek yedik. Tehdit edip Diyarbakır'da olduğunu kimseye söylemememi istedi" diye konuştu.