kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Döne Kaplan yangında öldü. Döne'nin eşi Cevdet Kaplan Nergis Çalar, binadan atılan çocuğun annesi Akrabaları Serkan Kaplan

16 yıllık hasret bu yıl bitecekti

Mehmet BONCUK-Canan YILMAZ
Döne 9 yaşında Almanya'daki halasına evlatlık verildi. 16 yıl sonra babası ve kardeşleriyle buluşmaya hazırlanırken yangında iki çocuğu ve karnındaki bebeğiyle öldü..
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında ölen Kaplan ailesinin Gaziantep'teki yakınlarının acı bekleyişi sürüyor. Yeşilova Mahallesi'ndeki iki ayrı evde toplanan yakınları gelecek haberleri beklerken, yangında yaşamını yitiren Döne Kaplan'ın 9 yaşındayken, annesi yaşamını yitirince babası tarafından Almanya'da yaşayan halasına evlatlık olarak verildiği ortaya çıktı.

YAZIN GELECEKTİ
Genç kadının, Türkiye'ye gelemediği, Mersin'de çöp toplayarak geçimini sağlayan babası ve kardeşlerinin de Almanya'ya gidemediği için 16 yıl boyunca görüşemedikleri belirtildi. Hamile Döne Kaplan, bu yaz Türkiye'ye gelip 16 yıllık hasreti dindirmeyi planlıyordu, ama feci yangında can verdi.

ACI ÜSTÜNE ACI
Kızının ölüm haberiyle yasa boğulan baba Mustafa Karabacak, eşi Elif'in 16 yıl önce kanserden öldüğünü belirterek, "Uzun süre çalışamadım. Çocuklarım perişan oldu. Döne en küçük çocuğumdu. Hayatı kurtulsun diye çocuğu olmayan kız kardeşim Rabia'ya evlatlık verdim. Almanya'da Medine Kaplan'ın oğlu Cevdet'le evlenen kızımı 16 yıldır görmedim. Kızımla sadece telefonla görüşebiliyorduk. Yazın gelecekti. Dirisini bekliyordum, ölüsü gelecek" dedi. Öte yandan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Alay Komutanı Albay Ali Tapan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, taziye evini ziyaret etti.
Haberin fotoğrafları