kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cehennemden çıktılar

Gökhan ARTAN - SABAH
Çad'da çatışmaların ortasında kalan Türk vatandaşları yurda döndü. Fransız tanklarının kurtardığı Kızılay temsilcisi Emrah Tek, "Şans eseri hayattayız" dedi..
Orta Afrika ülkesi Çad'da üç ayrı kabilenin iktidara kaşı başlattıkları isyan ülkedeki yabancıların can pazarı yaşamasına neden oldu. Başkent N'camena'nın 150 kilometre dışında başlayan çatışmalar şehrin içine taşındı. N'camena yakınlarında yaşayan Kızılay temsilcisi Emrah Tek, Türk okulu müdürünün eşi Hümeyra Soydan, öğretmenler Sedat Keskin ve eşi Mercan Keskin ile Süleyman Dinç ve eşi Fadime Dinç de bir anda çatışmaların ortasında kaldılar. Ölümle burun buruna gelen Türk vatandaşları ilk olarak kendi imkanlarıyla kimseye hedef olmadan Fransız hükümetinin belirlediği 5 tahliye noktası arasındaki bir okula gizlendiler.

ÖNCE PARİS'E GİTTİLER
Türk vatandaşları daha sonra Fransız askerlerinin tanklarıyla askeri bir üsse geçti. Burada bir gece konaklayan 6 Türk, daha sonra zırhlı araçlarla askeri havalimanına götürüldü. Türk vatandaşları önce Gabon'a oradan da yine askeri uçakla dün sabaha karşı Paris'e geçti. Ölümle burun buruna gelen Türk vatandaşları dün THY'nin tarifeli seferiyle Paris'ten İstanbul'a geldi. Türk vatandaşları havalimanına geldiklerinde yaşadıkları dehşeti anlattı. Türk Kızılay'ı adına 2.5 aydır Çad'da yaşan ve fakir halka ilaç yardımında bulunan Emrah Tek, "Orada bir çatışma ortamı değil, savaş ortamı var. Halk ve askerler birbirine girmiş durumda. Çok fazla yaralı ve ölü var. Fransız tankları sayesinde kurtulduk. Şans eseri hayattayız" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları