kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jinokoloğu silahla tehdit ettiği öne sürülen OLEYİS Antalya Şube Başkanı Ersin Altınkaya ile derneğin güvenlik görevlisi tutuklandı.

Eczacıdan alacağını isteyen jinekoloğa tehdit iddiası

Recep AKTEPE
Borç verdiği eczacıdan parasını geri isteyen jinekoloğ, tehdit edildiğini öne sürdü. Olaya karışan sendika başkanı ile güvenlik görevlisi tutuklandı..
Antalya'da geçen yıl eczacı arkadaşına verdiği borç karşılığında çek alan kadın doğum uzmanının, parayı tahsil etmek istemesi üzerine tabancayla tehdit edildiği öne sürüldü. Olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan bir sendikanın şube başkanı ve güvenlik görevlisi tutuklandı; eczacı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jinekolog doktor Mehmet Tongal, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne başvurarak, alacağı olan paraya karşılık silahlı tehdide maruz kaldığını bildirdi.

180 BİN YTL BORÇ VERDİ
İhbar üzerine soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya'da eczacılık yapan Hasan Kart'ın geçen yıl arkadaşı Tongal'dan 180 bin YTL borç aldığını, güvence olarak da 500 bin YTL tutarında çek verdiğini belirledi. Jinekoloğun, alacağını tahsil edememesi nedeniyle icra işlemi başlatacağını söylediği eczacı tarafından, 23 Ocak'ta iş yerine çağrıldığı, bu sırada Türkiye Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası'nın Antalya Şube Başkanı Ersin Altınkaya ve derneğin güvenlik görevlisi Selim Yılmaz tarafından tehdit edildiği öne sürüldü. Jinekoloğun, eczanenin bodrum katına indirildiği ve zanlılarca tabancayla duvara ateş edilmek suretiyle tehdit edildiği ve elindeki çekin alındığı ileri sürüldü. Eczacı, sendika başkanı ve güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Adliyede sorgulanan zanlılardan Sendika Şube Başkanı ile güvenlik görevlisi tutuklandı. Eczacı Kart ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.