kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Popüler olmayan" genç kızların kilo alma riski daha fazla

Yeni Haber
ABD'de yapılan bir araştırmada, öğrenim çağında "kendilerini popüler hissetmeyen" genç kızların, ilerde kilolu olma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Harvard Üniversitesinin Halk Sağlığı bölümünce 12 ila 19 yaşında 4 binin üzerinde genç kızın katıldığı araştırmada, deneklere dağıtılan anketlerde, okuldaki popülariteleri ve sosyal durumları konusunda kendilerini 10 aşamalı bir ölçeğe yerleştirmeleri istendi.

Araştırmada, iki yıl sonra normal bir büyüme ve gelişme dönemi geçirdiği varsayılan kızların yüzde 11,7'sinin yaklaşık 5,5 kilo aldığı belirlendi. Bunlardan yüzde 20'sinin anket sorularında kendini sosyal ölçeğin en alt sıralarına yerleştirirken, sadece yüzde 11'inin kendini daha yüksek bir sosyal seviyeye koyduğu görüldü.

Kendilerini yüksek bir popülarite seviyesine yerleştiren kızların ise iki yıl sonunda 3 kilodan fazla almadığı belirlindi.

Araştırmada, kendini sosyal ölçeğin alt sıralarında gören genç kızların iki yıl sonunda 5,5 kilo alma olasılığının diğerlerine göre yüzde 69 fazla olduğu ortaya çıktı.

AA