kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Olmert hükümetine protesto

AA
Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush'un İsrail'e yarın yapacağı ziyaretten önce on binlerce İsrailli, İsrail hükümetinin genişleme planları yaptığı Har Homa yerleşiminde hükümete karşı gösteri yaptı.

Kudüs'ün bölünmesine karşı çıkan "Tek Bir Kudüs" adlı İsrailli örgütün kampanyası çerçevesinde on binlerce İsrailli, Doğu Kudüs sınırları içindeki Har Homa yerleşiminde (Ebu Gneym Tepesi) toplanarak Kudüs'ün bölünmesini protesto etti.

Kudüs'ün bölünmesine karşı çıkan İsraillilerden biri, Filistin liderlerini "terörist" olarak niteleyerek, İsrail-Filistin görüşmelerinin, Kudüs'ün teröristlere verilmesi anlamına geldiğini öne sürdü.

İsrailli, Bush'a, Kudüs'ün bölünmesine meydan vermeyecekleri mesajını iletmeyi amaçladıklarını da söyledi.

GAZZELİLER, 62 TABUTLA YÜRÜDÜ

Gazze Şeridinde de yüzlerce kişi, bölgeye uygulanan ablukayı protesto için tabutlarla yürüdü.

Göstericiler, Gazze Şeridi'ndeki abluka yüzünden gerekli tedaviyi göremeyen hastaların ölmesine dikkat çekmek amacıyla, bugüne kadar ölen 62 hastayı temsilen 62 boş tabut taşıdı.

Gazze'de, İsrail'in geçiş noktalarını kapatması ve hastaların tedavisi için çıkışlarına izin vermemesi yüzünden ölenlerin isimlerini haykıran protestocular, ABD Başkanı Bush ve tüm dünyadan, Gazze'deki insani krize bir son verilmesini istedi.

Filistin Aydınlar Birliği Başkanı Mervan Ebu Ras da Gazze'deki UNESCO Ofisi ile Fransa temsilciliğine, İsrail'in uyguladığı abluka yüzünden ortaya çıkan duruma dikkat çekmek amacıyla birer mektup iletti, ayrıca Mısır ve Ürdün'den, Gazzeli hastalara hastanelerini açmaları çağrısında bulundu.