kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EVİNE GİTTİ Fazıl Hüsnü Dağlarca, vasiyetini evine ziyarete gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e bizzat iletti.

Dağlarca tek evini gençlere bırakıyor

Hasan ERŞAN SABAH
Türk şiir dünyasının yaşayan en büyük ismi Fazıl Hüsnü Dağlarca, tek malvarlığı olan evini, ölümünden sonra müze yapılması için Kadıköy Belediyesi'ne devretti..
Ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, hayatı boyuncu sahip olduğu tek malvarlığı olan İstanbul Moda Mühürdar'daki mütevazı dairesini gençlerin ve çocukların kitap okuyup söyleşi yapabilmesi için ölümünün ardından müzeye dönüştürülmek üzere Kadıköy Belediyesi'ne bırakıyor. 93 yıllık yaşantısında yüzlerce şiire imza atıp, çocuklar için kitaplar kaleme alan usta şair, müzenin adının ise Gökyüzü olmasını vasiyet etti. Dağlarca, "Buraya gelenler, benim Gökyüzüme baksınlar istiyorum" dedi. Halen evinde üreten ve kültür-sanat hayatına katkıda bulunmayı sürdüren Dağlarca, vasiyetini kendisini ziyarete gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e bizzat iletti. Bir kez evlenip ayrılan ve hiç çocuğu olmayan Dağlarca çocukları çok seviyor. Dağlarca çocuk sevgisini "Evim müze olursa çocuklar gelsin burada iyi vakit geçirsin istiyorum" diye dile getirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de "Büyük üstadımızın bu dileğini yerine getireceğiz. Allah kendisine uzun ömürler versin" dedi.
Haberin fotoğrafları