kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En büyük hayali doktor olmaktı

Yeni Haber
Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde gece yaşamını yitiren Engin Taşkaya'nın doktor olmak istediği bildirildi. Diyarbakır'da 3 Ocak tarihinde meydana gelen patlamada ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren dershane öğrencisi Engin Taşkaya, sabah erken saatlerde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Huzurevleri semtinde taziyeleri kabul eden amca Kadri Taşkaya Engin'in çok iyi bir çocuk olduğunu, tek amacının üniversiteye girmek olduğunu söyledi.

Babası Avni Taşkaya'nın da 3 yıl önce trafik kazası geçirdikten sonra tedavi gördüğü aynı serviste yaşımını yitirdiğini belirten Taşkaya, bu
yıl içinde bir oğlunu trafik kazasına kurban verdiğini, bir kardeşinin de inşaattan düşerek öldüğünü söyledi.

Taşkaya, Engin'in ölümüyle acılarının katmerleştiğini belirterek, ''Engin çok iyi, saygılı bir çocuktu. Bunu yapanların Allah cezalarını
versin. Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın. Bu kan durdurulsun. Hangi yolla olursa olsun ama bitsin. Bu acıyı Allah kimseye göstermesin.
Bu dava öldürmekle bitmez. Patlamada 2 can verdik. Ferhat Mutlu da bizim akrabamızdı. Yeğenim o gün arkadaşını görmeye gitmiş'' dedi.
Oğlunu kaybetmenin acısıyla ayakta güçlükle duran ve bir yakınının evinde taziyeleri kabul eden anne Felek Taşkaya da oğlunun adının bir
okula verilerek yaşatılmasını istedi.

Patlamayı haber alır almaz hemen hastaneye koştuklarını ifade eden ve güçlükle sakinleştirilen anne Taşkaya, ''O gün oğlumu son kez gördüm.
Onun ne suçu vardı. Öğrenciydi, dershaneye gidip geliyordu. Ne hakları vardı. Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlumun tek amacı doktor olmaktı, ama
bırakmadılar'' dedi.

Arkadaşları da çok üzgün olduklarını olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, ''Arkadaşımızın hayalleri vardı. Ama hayallerinin gerçekleşmesine izin vermediler. Tıp okumak istiyordu. Ama aramızdan ayrıldı'' dediler. Öğretmenleri ise Engin'in başarılı, saygılı bir genç olduğunu ifade ederek, üzüntülerini dile getirdiler.