kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf Ziya Özcan

YÖK Başkanı açıklamasıyla tepki gördü

Nergis DEMİRKAYA
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, "Üniversiteleri paralı yapalım" önerisine eğitim sendikaları, "Eşitsizliği artırır", "Üniversiteler ticarethaneye dönüşür" diye tepki gösterdi:
Mehmet Sağlam (AK Parti Milletvekili, Eğitim Komisyonu Başkanı): Bize önerisi olmadı. Özal'dan bu yana zaten belli ölçütlerde ücret alınıyor. Çağdaş dünyada da var. Mevcut ücretlerin artırılması söz konusu olabilir.
Kemal Gürüz (eski YÖK Başkanı): Ayak üstü aklına geldikçe konuşulmaz. Dünyada bu işler nasıl oluyor, önce iyice araştırmak, üzerinde çalışmak ve rapor haline getirmek gerek.
Alaaddin Dinçer (Eğitim Sen Genel Başkanı): Küçük Amerika olma hayalinde. Böyle bir uygulama, yüksek gelirli üst ve orta sınıflara hitap ettiği için, uygulandığı ülkelerde yükseköğretim sistemlerini piyasalaştırarak çökertti. Eğitimde varolan eşitsizliklerin daha da derinleşmesine neden olacaktır.
Yüksel Adıbelli (Eğitim-İş Genel Başkanı): Artık üniversiteler tamamen ticarethaneye dönüştürülmeye çalışılıyor. YÖK Başkanı, bu şekilde sadece 'zenginler üniversiteye gitsin' diyor.