kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yasak çıktı, 250 bin dolara nargileci açtı

Barış ERDOĞAN HABER MERKEZİ
Nargile içimini de kapsayan sigara yasağının çıktığı günlerde üç ortak 250 bin dolar harcayıp, Ortaköy'de nargile salonu açtı. İşletmeci Engin Gözde yasanın uygulanacağına inanmadığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yasak çıktı, 250 bin dolara nargileci açtı
Son yıllarda özellikle gençler arasında oldukça popüler olan nargile salonlarında nargile içilmesi, yeni çıkan tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair yasa kapsamında yasaklanacak.

4'ÜNCÜ MURAT YASAĞI GİBİ
Ancak İstanbul Ortaköy'de 3 ortak yasanın çıkacağını bile bile 250 bin dolar harcayarak, bir nargile salonu açtı. İşletmenin ortaklarından Engin Gözde yasanın uygulanamayacağına inandıklarından bu yatırıma karar verdiklerini ifade etti. Gözde, "Dört ay önceden bu yasanın gündeme geleceğini biliyorduk. Ancak biz bu yasanın nargile salonları için uygulanamayacağına inanıyoruz. O yüzden 250 bin dolarlık yatırımımızı yasanın çıkacağını bile bile durdurmadık. Buradaki boncukçu dükkânımızı yasanın Meclis'ten geçmesinden birkaç gün önce nargile salonuna çevirdik" dedi. Tütün ürünlerinin kullanımını belli mekânlarda yasaklayan yasayı 4'üncü Murat yasaklarına benzeten Engin Gözde, yasakların kaçak kumarhaneler gibi kaçak nargile salonları açılmasına neden olacağını, bu nedenle kanun koyucudan yasak yerine bu salonlara bazı standartlar getirmesini talep ediyor. İşletmenin diğer ortağı Cemalettin Özcan ise 18 ay içinde yerel seçim olacağını, o tarihe kadar çok şeyin değişebileceğini savundu. İstanbul'da nargile salonlarının yoğun olduğu Amerikan Pazarı'ndaki nargile işletmecileri yasaya tepkili, sigarayla nargilenin aynı kefeye konmasına karşılar. Onlar da bu yasanın uygulanamaz olduğuna inanıyorlar. Nargile salonu işletmecisi Burak Oral, konuyla ilgili "Bana öyle geliyor ki bu işin ardından ayrı bir vergi çıkacak ve bunu ödeyene nargile salonu açma ruhsatı verilecek" dedi.
Haberin fotoğrafları