kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erol Evcil 1995'te öldürülen işadamı Malki cinayetinden, daha önce de müebbet hapis cezası almıştı.

Malki cinayetinde yeniden müebbet

İsmet ACAR / SABAH
Yargıtay'ın bozduğu davada Musevi işadamını öldürmekten Erol Evcil'in yanı sıra 4 kişiye daha müebbet hapis cezası verildi..
Niso lakaplı işadamı Nesim Malki'nin, 1995 yılının Kasım ayında Bursa'da çapraz ateşe tutularak öldürülmesi olayıyla ilgili yeniden yapılan yargılama sona erdi. Yargıtay'ın sanıklar hakkında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararları yeni TCK'ya uyarlama talebiyle bozmasının ardından, Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanması tamamlandı. Davaya "Bozuk Para Operasyonu" kapsamında cezaevinde bulunan Erol Evcil ile diğer tutuksuz sanıklar Şükrü Elverdi, Burhanettin Türkeş, Mücahit Çakal, ve Emin Menge katılmazken, 9 yıl kaçtıktan sonra teslim olan Oğuz Işıklı hazır bulundu.

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Mahkeme karar duruşmasında Erol Evcil'in suç tarihinde Nesim Malki'yi tasarlayarak öldürmek suçu sabit görüldüğünden yeni TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapse, Erol Erkohen'deki çek ve senetlerini tehditle geri aldığı için yağma suçu işlediğine karar vererek, 12 yıl hapse mahkûm etti. Mahkeme, Evcil'in duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak, ağırlaştırılmış müebbet hapsi müebbete, 12 yıllık cezayı da 10 yıla indirdi. Mahkeme, aynı davada tetikçi olarak yargılanan ve azmettirici olarak yargılanması istenen Burhanettin Türkeş'i de adam öldürmek suçundan aynı cezaya çarptırdı. Mahkeme Oğuz Işıklı, Şükrü Elverdi ve Mücahit Çakal'ı da adam öldürmek suçundan müebbet hapse mahkûm etti. Emin Menge ise adam öldürmeye yardım etmekten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Türkeş, Menge, Çakal ve Elverdi hakkında da tutuklama kararı verdi.
Haberin fotoğrafları