kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MGK'dan operasyona devam mesajı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine icra ettiği başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalındığı belirtildi.

MGK'nın Aralık ayı olağan toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliğince yayımlanan basın bildirisinde, toplantıda, TBMM'de kabul edilen tezkere ve hükümet tarafından verilen yetki çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mevcudiyetine karşı gerçekleştirilen sınır ötesi harekatın sonuçlarının değerlendirildiği ifade edildi.

Harekatta sadece bölücü terör örgütünün hedef alındığı, sivil yerleşim bölgelerinin zarar görmediği ve terör örgütüne verdirilen ağır kayıpların yanında örgütün haberleşme ve ikmal sisteminin de önemli ölçüde tahrip edildiğinin müşahede edildiğine yer verilen bildiride şöyle denildi: ''Güvenlik güçlerimizin icra etmekte olduğu başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalınmıştır. Terörle mücadelenin diplomatik, ekonomik, sosyal ve diğer boyutlarına ilişkin önlemler gözden geçirilmiş ve bunların geliştirilerek devam ettirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Milletimizin muhtemel olumsuz girişimler karşısında her zaman olduğu gibi sağduyusunu koruyacağına olan inanç teyit edilmiştir. Ülke genelinde güvenlik ve asayişin korunmasına teminen güvenlik güçlerimizce alınmakta olan tedbirler de değerlendirilmiştir. Irak'ta son dönemde meydana gelen gelişmeler ele alınmış, Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine verilen önem teyit edilmiş, bu hususların uluslararası toplumca genel kabul gören ve savunulan ilkeler haline gelmesinden ve İstanbul Nihai Bildirisi'nde yer almasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir. Türkiye'nin güvenliğini etkileyen dış gelişmeler de gözden geçirilmiştir.''

(AA)