kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Recep Akdağ

Kokulu silgiye yasak geliyor

ANKARA
Çocukları madde bağımlılığı yaratabilecek kırtasiye ürünlerinden koruyacak kanun teklifi TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndan geçti..
Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplanan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, çocukların, bağımlılık yaratabilecek ürünlerin zararlarından korunmasını öngören kanun teklifini benimsedi.

PARA CEZASI
Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uçucu maddelerin toplumda çok yaygın olduğunu, ucuz olması nedeniyle çocukların bu maddelere ulaşabildiğini söyledi. Teklife göre, çocuklarda bağımlılık yaratabilecek uçucu organik bileşikleri içeren ürünler, (yapıştırıcı, kokulu kalem, defter, silgi gibi) çocuklara satılamayacak, verilemeyecek. Kanun kapsamına giren ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde her ne sıfatla olursa olsun çocuk çalıştıranlar, her bir çocuk için 500 YTL para cezasına çarptırılacak. Bağımlılık yaratabilecek bileşikler içeren kırtasiye malzemelerinin eğitim öğretimde kullanılmasına izin verenlere 100 YTL para cezası verilecek. Bu tür ürünlerin üretildiği ve kullanıldığı yerlerde sağlık tedbirlerini almayanlar, 1000 YTL'den 5000 YTL'ye kadar idari para cezasına çarptırılacak.