kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

'AK Parti'nin alternatifi DP olacak!'

Nihayet iç kaos yaşayan Demokrat Parti'de olağanüstü kongrenin yapılacağı kesinleşti.
Çünkü yönetimi elinde tutan ekip yeni Genel Başkan adaylarını belirledi:
Doç. Dr. Çağrı Erhan.
Erhan, bugün Genel Merkez'de yapacağı basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak.
Mevcut DP'nin Genel Başkan Yardımcısı olan Erhan, aynı zamanda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapıyor.
Genç kuşak siyasetçiler arasında bilgi birikimiyle dikkat çeken Çağrı Erhan, dibe vuran DP'yi ayağa kaldırma konusunda bir hayli iddialı.
Genç siyasetçi bu iddiasını şu sözlerle anlatıyor:
"Türkiye'nin bize ihtiyacı var. Çünkü dış politikadan terörle mücadeleye AKP'nin almış olduğu yüzde 47'nin de verdiği bir güven içinde pervasızca yanlış adımlar atmaya devam ettiğini görüyoruz. Bunun alternatifi merkez sağdan çıkar.
Ancak merkez sağın da durumu malum. O yüzden merkez sağı derleyip toparlayacak, genç bir dinamizmle yeniden yola koyulacak ve bu millete tekrar bir alternatif yaratacak yeni bir sese ihtiyaç var."

"Hatalardan ders çıkarmalı"
Çağrı Erhan bu sesin kendisi olduğunu söylüyor.
Farkını da şöyle anlatıyor:
"Ben ne yapacağımdan ziyade, ne yapmayacağımı çok iyi biliyorum. Geçtiğimiz süreç içinde arka arkaya bir takım hatalar yapıldı. Bu hatalardan dersler çıkarmak lazım. Merkez sağın bütünleşmesi Türkiye'nin ihtiyacı olan bir şey."
DP yönetimi özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Anavatan Partisi'yle birleşme meselesinde ciddi hatalar yaptı. Bunun bedelini de 22 Temmuz seçimlerinde ağır biçimde ödedi.
Peki, bu hatalarda yönetimin bir parçası olan genç siyasetçi Çağrı Erhan'ın payı yok muydu?
İşte Çağrı Erhan'ın bu soruya cevabı:
"Ben 'Hata yaptılar' demiyorum. Teknik boyutta yapılan hatalardan söz ediyorum. Bunlardan ders almak gereklidir. Ben bilim ve teknolojiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydım. Benim içinde olduğum ve benim de dahil olduğum bir hatalı süreç varsa bunun hesabı kongrede delegemize verilecektir. Benim alnım açık."

DP'de gençler dönemi
Görünen o ki, Çağrı Erhan'ın da katılımıyla DP'de yeni bir dönem başlıyor, Gençler dönemi.
Karşısında kendisi gibi genç olan ve şu sıralarda karış karış Anadolu'yu gezen, Süleyman Soylu var.
Akademik kariyeri, siyasal ve sosyal çalışmalarıyla dikkat çeken ve kamuoyunun yakından tanıdığı Nevval Sevindi var.
Yine parti içinde yükselen Serhan Yücel var.
Bu tablo uzun yıllardır dünyayı ve Türkiye'yi doğru okumayan DP geleneği için deyim yerindeyse "devrim" niteliğinde bir değişimi işaret ediyor.
Ama önemli olan fiziksel gençleşmenin aynı zamanda parti politikalarına da yansıması...
Bakalım genç merkez sağcılar DP'yi düştüğü yerden ayağa kaldırıp, merkez sağı birleştirebilecekler mi?
Siyaseten aralarındaki fark pek bilinmese de ilk kez ağırlıkla yeni kuşak siyasetçilerden oluşan adaylar kongrede genel başkanlık için yarışacaklar.
Çağrı Erhan bu yarışa katılanlara başarı dileklerini iletiyor ve şöyle diyor: "Demokratik bir süreçtir bu. DP bu süreçten alnının akıyla çıkacaktır. Hepsine başarılar diliyorum, Allah hepsinin dile getirdiği sözlerin arkasında durabilme gücünü kendilerine versin."