kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf Ziya Özcan

Özcan, Eşme'yi istifaya çağırdı

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
Özcan, Başkanvekili Eşme'yle ilgili "Aybar Hoca nezaket gösterdi ilk gün ayrıldı, İsa Hoca'nın da nezaketen ayrılması gerekiyordu" dedi..
Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, selefi Prof. Dr. Erdoğan Teziç döneminde atanan iki başkanvekilinin "Yeni gelen başkan istediği kişiyle çalışsın" diye nezaketten ayrılmaları gerektiğini söyledi. İmza yetkisi elinden alınınca tepki göstererek izne ayrılan YÖK Başkanvekili İsa Eşme'nin tutumunu değerlendiren Özcan, şöyle dedi: "Adettir eski başkanın seçtiği insanlar, yeni başkan istediği kişiyle çalışsın diye ayrılır. YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar nezaket gösterdi ilk gün ayrıldı. İsa Hoca çok değerli bir insan. Çok iyi işlere, bir sürü rapora imza atmış. Kendisiyle bir sorunumuz yok. Ancak, nezaketen onun da 'yeni başkan istedikleriyle çalışsın' diye ayrılması gerekirdi. Rica ettim, ancak 'Beni Genel Kurul atadı, Kurul alır' diyerek kabul etmedi. Bunun üzerine bu süreci yaşadık, yetkilerini almak zorunda kaldım. Aslında nezaketen ayrılması gerekiyordu. Genel Kurul'da değerlendireceğiz."

'ERKEN TERHİS GİBİ'
İmza yetkisi elinden alınarak istifaya zorlanan Eşme ise ruh halini, "erken terhis olacak asker"e benzetti. Eşme, şöyle konuştu: "Askerlik gibi bu ülkeye vatan borcumuz var. Bu görevleri yerine getirerek bu borçları ödemeye çalışıyoruz. Görevimin sonuna kadar çalışmaktan yanayım. Ancak başkan, medeni bir şekilde ekibini kurmak için ayrılmamı istedi. Ben de izne ayrıldım. Genel Kurul da 'Başkan rahat çalışsın' derse yenisi seçilir." Özcan, göreve başlar başlamaz, YÖK'ün kuruluşundan bu yana çalışan Özel Kalem Müdürü Prof. Dr. Gülsüm Baskan'ın yerine TÜİK'de çalışan Rasık Altı'yı getirmişti.