kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP, Barzani'den randevu talep etti

Hazal ATEŞ ANKARA
Savaş karşıtı cephe oluşturmaya karar veren DTP, "Operasyon bölgesine yürüyoruz" sloganıyla Türkiye -Irak sınırına yürüyüş düzenleyecek. DTP, Kuzey Irak yönetimiyle de temasa geçecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
DTP, Barzani'den randevu talep etti
DTP, sınır ötesi operasyona tepki amacıyla parti yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı, "Operasyon bölgesine yürüyoruz" sloganıyla Türkiye-Irak sınırına yürüyüş düzenleyecek. Eyleme Bergama köylüleri de davet edilirken, DTP yürüyüşün ardından da operasyonun durması için diplomatik girişimlere hazırlanıyor. Bu kapsamda, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'den randevu talep edildi.

İPTAL EDİLDİ
DTP, sınır ötesi operasyon ve Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasına tepki amacıyla karşı kampanyalar için düğmeye bastı. DTP milletvekilleri ve belediye başkanları bugün Adalet Bakanlığı önünde yapmayı planladığı basın toplantısını iptal etti. DTP bu eylem yerine TBMM'de milletvekilleri ile bütün belediye başkanları, il başkanları katılımıyla ortak bir basın toplantısı yapmayı kararlaştırdı. Yerel yönetimlerle birlikte hareket edilerek eylemler Türkiye geneline yayılacak. Türkiye genelinde balkonlara beyaz tülbent asılacak. DTP yönetimi Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek için randevu talep ederken, kabul edilmesi durumunda Kuzey Irak'a bir heyet gidecek.

BASIN AÇIKLAMASI
Askeri operasyonu protesto etmek amacıyla, Türkiye-Kuzey Irak sınırının sıfır noktasına yürüyüş gerçekleştirilecek. "Operasyon Bölgesine Yürüyoruz" adı altında düzenlenecek yürüyüşe parti yönetimi, milletvekilleri, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. DTP, çocukları dağda ölen ailelerle birlikte sınırda bir basın açıklaması yapacak ve geceyi de orada geçirecek. Yürüyüşe adını Bergama'da siyanürlü altın aranmasını protesto eylemleri ile duyuran Oktay Konyar ile Bergama köylüleri de davet edilecek.