kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Biletlerin güvenli olduğunu belirten Milli Piyango yetkilileri, "Biletin kâğıdının kalitesine, mürekkebine ve arkasındaki mühre dikkat edin" diyor.

Biletlerin yüzde 88'i satıldı

Okan MÜDERRİSOĞLU / ANKARA
Milli Piyango İdaresi, 25 milyon YTL büyük ikramiye ile cazip hale getirdiği yılbaşı biletlerinde rekora koşuyor. 27 günde 211 milyon YTL'lik bilet satıldı. Satışa sunulan biletlerin yüzde 88'i tükendi. 31 Aralık gecesi 2.972.082 kişi küçük veya büyük ikramiye sahibi olacak. Toplam 144 milyon YTL ikramiye dağıtılacak. Milli Piyango İdaresi yetkilileri, yılbaşı biletlerinde zaman zaman sahtecilik girişimleri yaşandığını, bu yıl sadece İstanbul'da bir olaya rastlandığını belirterek, "Endişe edilmesin. Biletler güvenli. Ancak bilet alan vatandaşlar, kâğıdın kalitesine, mürekkebine ve biletin arkasındaki mühre dikkat etsinler. Renkli fotokopi ile bilet çoğaltmaya teşebbüs edenler hemen yakalandı. Emniyet birimleri ile etkin işbirliği içindeyiz. Biletlerin güvenlik özelliklerini biliyorlar ve olası mağduriyetleri önlemek için duyarlı davranıyorlar" dedi.

EN ŞANSLI ÇEYREK
Büyük ikramiyeye ortak olmak isteyenler tam bilete 24 YTL, yarım bilete 12 YTL, çeyrek bilete ise 6 YTL ödüyor. Yılbaşı özel çekilişi biletleri 10 bin civarında bayi tarafından satılıyor. Seyyar ve sabit bayilerin yanı sıra internet ortamında 300 bin bilet satılması bekleniyor. Milli Piyango İdaresi'nin 1994-2006 yılları arasındaki yaptığı analize göre büyük ikramiye daha çok çeyrek bilete çıkıyor.