kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kahraman polise 10 maaş ödül

Yeni Haber
Mecidiyeköy'de içinde patlayıcı madde bulunan çantaya müdahale ederek düzeneği etkisiz hale getiren polis memuru, 10 maaşla ödüllendirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Aralık 2007 tarihinde Mecidiyeköy otobüs duraklarında yakalanan bir teröristin üzerinde bulunan şüpheli çantaya müdahale ederek içindeki patlayıcı madde düzeneğini etkisiz hale getiren bomba imha uzmanı polis memurunun, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından teşekkürname ve 10 maaş ödülüyle taltif edildiği bildirildi.

Ödülünü Cerrah'ın elinden alan polis memurunun, söz konusu patlayıcı maddenin düzeneği itibarıyla hemen patlama ihtimali bulunduğu için kendi hayatını riske atarak müdahalede bulunduğunu ifade ettiği belirtildi. Açıklamada, Cerrah'ın da bu davranışından dolayı polis memurunu ödüllendirmek istediğini, operasyonda emeği geçen diğer görevlilerin ise daha sonra ayrıca ödüllendirileceğini bildirdiği kaydedildi.

ELE GEÇİRİLENLEN BASINA TANITILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ''sansasyonel nitelikte eylem yapmak üzere kente gönderildikten sonra Mecidiyeköy'de içinde patlayıcı madde ile bomba düzeneği bulunan çantayla yakalanan terörist ve kendisine yardım ile yataklık ettikleri belirlenen 2 kişiyle birlikte 3,5 kilogram A-4 tipi plastik patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildiğini'' açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda, ''bölücü terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarında bombalama, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel nitelikte eylem gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gönderilen örgüt mensuplarına yönelik 24 Aralık 2007 tarihinde operasyon düzenlendiği'' kaydedildi.

Mecidiyeköy'deki otobüs duraklarında gerçekleştirilen operasyonda, içinde patlayıcı madde ve bomba düzeneği bulunan bir çanta ile birlikte bir örgüt mensubunun gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu kişiye yataklık eden 2 kişinin de yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, yakalanan kişilerin üzerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 3 kilo 500 gram A-4 tipi plastik patlayıcı, 3 adet elektrikli kapsül, 9 adet adi kapsül, 1 adet bomba düzeneği, 4 adet bomba dış kabı, 4 adet çeşitli ebatta saniyeli fitil, 3 adet açma-kapama anahtarı, 6 adet maytap, 8 adet ampul, 1 adet masa saati, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet fişek, 1 adet şarjör ve bomba yapımında kullanılan diğer malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, patlayıcı madde dolu çantayla birlikte yakalanan Bülent Ö'nün, Irak'ın kuzeyindeki örgüt elebaşıları tarafından
yönlendirildiğini, daha önce de bir otobüse molotofkokteyl atarak yakmak ve sahte kimlik bulundurmak suçlarına ilişkin bir süre tutuklu kaldığını
kaydettiler.

Yetkililer, risk analizleri yapıldıktan sonra içinde patlayıcı madde bulunan çantaya müdahale edilmesine karar verildiğini ifade ettiler.Öte yandan, Bülent Ö'nün üzerinden intihar saldırılarında kullanılan ''çift butonlu düzenek'' çıktığı öne sürüldü. Operasyonda ele geçirilen patlayıcı maddeler ve diğer malzemeler, daha sonra basın mensuplarına gösterildi.

BOMBACI ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

İçinde 3,5 kilo A4 patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunan çantayı Mecidiyeköy'de bıraktığı anda kendisini takip eden terör polislerince yakalanan Bülent Ö., adliyeye sevk edildi.

Kendisine yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen Zeynep A. Ve Şehabettin D. İle birlikte İstanbul adliyesine getirilen Bülent O., "Asla teslim olmayacağız" şeklinde slogan attı.

Mecidiyeköy'de, bölücü terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen Bülent Ö., elinde bulunan çantayı bıraktığı anda kendisini takip eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından yakalanmıştı. Çantada yapılan aramalarda 3,5 kilo A4 patlayıcı madde ile bomba yapımında kullanılan cep telefonu, açma kapama butonu ve 400 adet çelik bilye çıktığı öğrenildi.
Gözaltına alınan Bülent Ö., Vatan caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken soruşturma kapsamında kendisine yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen Zeynep A. İle Şehabettin D. Da yakalanmıştı.

Toplam 4 günlük gözaltı süresinin tamamını Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün saat 10.45'de Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürüldü.

Zanlı Bülent Ö., "Asla teslim olmayacağız." şeklinde slogan atarken, yanında bulunan polisler, ağzını kapatarak slogan atmasını engellemeye çalıştı.

Kısa bir süre nezarethanede kaldıktan sonra sağlık kontrolü için adliyede bulunan Adli Tabip'e çıkarılan Bülent Ö.'nün, sakinleşmiş olduğu, slogan atmadığı ve kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına gülümsediği gözlendi. Zanlılar polis korumasında tek tek Adli Tabibe çıkarılarak sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma dosyasını 2 saat inceleyen Cumhuriyet Savcısı, daha sonra zanlıların ifadesine başvurdu.

BİLYELERİ ÖLÜ SAYISI ARTSIN DİYE KOYMUŞLAR


Kandil Dağı'nda uzun süre bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı belirlenen Bülent Ö.'nün, A4 plastik patlayıcılarının yanına 1.5 kilo gram ağırlığında çelik bilye koyduğu belirlendi. Bomba uzmanları, çelik bilyelerin ölüm oranlarını artırmak için kullanıldığını belirtti.

BOMBACI SABIKALI

Bülent Ö'nün 1996 yılında Ankara'da belediye otobüsünün molotofla yakılması suçlamasıyla gözaltına alındığı, 5 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldığı ve 1999 yılında sahte kimlikle örgütün dağ kadrosuna gitmeye çalışırken yeniden yakalandığı ileri sürüldü.

ÖRGÜTÜN BOMBA EĞİTİM UZMANI

1999 yılında örgütün dağ kadrosuna katılan Bülent Ö. burada 7 yıl süreyle bomba ve sabotaj eğitimi aldı. İlkokul mezunu Öztürk'e arkadaşları 'bomba profesörü' lakabını taktı. Öztürk'ün son dönemlerde 2 arkadaşıyla birlikte örgüt militanlarına bomba dersleri verdiği belirlendi.

AJANSLAR