kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üsküdar'da baskın: 30 gözaltı

Yeni Haber
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin kumarhanelere yönelik operasyonları devam ediyor.

Ahlak polisi son olarak Üsküdar'da bir binanın zemin katında kumarhane olarak dizayn edilmiş işyerine baskın yaptı. Muhtemel bir baskına karşı önceden tasarlanmış olan 3 kapıyı tutan polis, işletmeci ile birlikte 30 kişiyi garajda gözaltına aldı.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucu, Üsküdar Bağlarbaşı Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın zemin katında işletilen kumarhaneye baskın yaptı. Gece saat 01: 00 sıralarında yapılan baskında, kumarhaneye girişi bulunan 3 kapı tutuldu. 3 kapıdan biri olan garaj kapısına da bir araç çekilerek içerden araçların çıkışı engellendi. Polis, baskını fark edip garaja açılan kapıdan inerek araçlarına binen müşterileri kıskıvrak yakaladı. İşletmeci ile birlikte 9'u kadın toplam 30 kişi gözaltına alındı. İçeride yapılan araştırmada 1 adet rulet masası, 10 adet Black Jack, oyun kâğıtları ve çok sayıda oyun pulları ile kayıtların tutulduğu bilgisayarlara el kondu. Şahısların içeriden çıkarılması sırasında kumarhane erketeleri basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Gözaltına alınan müşteri ve işletmeciler Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İşletmecinin ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edileceği, müşterilere de para cezası kesileceği öğrenildi.
Bu arada, sahibinin kendisine ait işyeri olarak belirttiği kumarhanenin 3 kapısının bulunması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, garaja inen kapı herhangi bir baskın durumunda müşterilerin garaja inip araçlarına binerek kaçması için açılmıştı. Diğer iki kapının ise müşterilerin ve malzemelerin içeri alındığı kapılar olduğu ileri sürüldü. 3 kapılı kumarhanenin müşterileri bütün kapılar tutulduğu için bu kez polisten kaçamadı. Polisin kumarhanelere yönelik operasyonlarının devam edeceği bildirildi.

CHA