kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baltık Denizi'nde şilep alabora oldu: 2 Türk öldü

Yeni Haber
Baltık denizinde dün batan Slovakya bandıralı kuru yük gemisinde kaybolan 11 Türk personelden ikisinin öldüğü, 3'ünün de sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden verilen bilgiye göre, Slovakya bandıralı OMER-N isimli geminin, bilinmeyen bir nedenle dün saat 16.15'de bir süre sürüklendikten sonra karaya oturarak gece saat 02.00 sularında tamamı su altında kalarak dibe vurduğu öğrenildi.

Danimarkalı ve Alman arama kurtarma birimlerince, bütün gece boyunca yapılan çalışmalar sonucunda 11 Türk personelden Abdullah Faruk Balçık, Erol Aytaç ve Ömür Aslan sağ olarak kurtarıldı. 2 Türk personel de ölü bulundu. Diğer 6 personel içinse arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Arama ve kurtarma ekiplerinin bugün de sabah saatlerinden itibaren, arama çalışmalarına başladığı, ancak şu ana kadar herhangi bir kazazedeye rastlamadıkları, geminin içerisindeki arama çalışmalarının sualtı görüşünün düşük olması ve geminin etrafında çok fazla yüzen cisim bulunması nedeniyle güçlükle devam ettirildiği bilgisinin alındığı kaydedildi.

Öte yandan, Danimarka arama ve kurtarma merkezinin, yaşam mahalline dinleme cihazları yerleştirerek arama çalışmalarını devam ettireceği de öğrenildi.

(AA)