kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afganistan'da NATO operasyonu: En az 30 Taliban öldü

Yeni Haber
Afganistan'ın güneyinde NATO askerleriyle yerel güvenlik güçlerinin sürdürdüğü geniş çaplı operasyonlarda en az 30 Taliban öldürüldü.

Uruzgan'daki şiddetli çatışmalarla ilgili bilgil veren Eyalet Polis şefi Juma Gul Himat, gece yarısı 30'dan fazla eylemcinin öldürüldüğünü, 2 Afgan polisinin ve bir askerin yaralandığını söyledi. Gul Himat, NATO uçaklarının Taliban mevzilerini ağır bombardımana tuttuğunu, toz ve enkazın altında eylemcilerin cesetlerinin bulunduğunu kaydetti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Zahir Azimi, Uruzgan'da dün çıkan çatışmaların, Perşembe günü başlayan Spin Gar operasyonunun bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Sözcü, operasyonda 13 eylemcinin yakalandığını, Afgan ve NATO askerleri arasında can kaybı olmadığını belirtti.

Afgan ve NATO askerleri, Helmand vilayetinin Musa Kala şehri civarında önceki gün çıkan çatışmalarda 80'den fazla Taliban'ı öldürmüştü.
Bu arada, ülkenin güneyinde, bir polis konvoyunu hedef alan intihar saldırısında 3 sivil yaşamını yitirdi.

Helmand eyaletinin başkenti Laşkargah'daki otobüs terminali yakınında meydana gelen olayda, saldırganın, polis ve sivillerin yakınında kendini patlattığı, saldırıda biri polis 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Helmand vilayeti ve Laşargah sık sık intihar saldırılarına sahne oluyor.
Birleşmiş Milletler'in son verilerine göre, Afganistan'daki şiddet olaylarında bu yıl yüzde 30 artış oldu. Taliban rejiminin devrildiği 2001 yılından bu yana en kanlı saldırılara sahne olan Afganistan'da, bu yılın başından beri meydana gelen şiddet olaylarında 5 bin'den fazla kişi hayatını kaybetti.

(CHA)