kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cezaevlerinde açık görüş başladı

Yeni Haber
Tutuklu ve hükümlüler, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bugünden itibaren açık görüş yapacaklar. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış hükümlü ve tutuklular ise açık görüşten yararlanamayacak.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, İzmir-Buca, Mersin ve Ümraniye E ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29-30-31 Ekim ve 1-2-3-4 Kasım günlerinde olmak üzere 7 gün açık görüşten yararlandırılacak.
Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular 29-30-31 Ekim, 1-2-3 Kasım 2007 tarihleri olmak üzere 6 gün açık görüşten yararlanacak.

Müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da 29-30-31 Ekim, 1 Kasım tarihlerinde olmak üzere yine 4 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle adli suçlardan hükümlü ve tutuklularla çete ve terör suçlarından tutuklu ve hükümlü bulunanlar için ayrı gruplar oluşturulacak ve her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet Başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmasına izin verilmeyecek. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve cezaları kaldırılmamış olan hükümlü ve tutuklular açık görüşten
yararlanamayacak.

Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek.
Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.

(ANKA)