kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Davranış puanı nasıl hesaplanacak?

15. Davranış Puanı (DP) nedir? İlköğretim okullarında; öğrencilerin tavır, davranış ve yetenekleri ile ilgili olarak belirlenen kriterlere göre derslerine fiilen giren öğretmenlerin ayrı ayrı verecekleri puanların aritmetik ortalamasından sistem tarafından otomatik olarak elde edilen puan.

16. DP hesaplanırken objektiflik sağlanabilecek mi? Davranış Puanı hesaplanırken birden çok öğretmenin katılımı zorunlu olduğundan subjektif değerlendirmeler olmayacak, sosyalleşme, saygı, sevgi, hoşgörü, insan ilişkilerindeki gelişme, okulu ve çevreyi korumakta gösterilen gayret, yurt sevgisi, kendisini geliştirme çabası buraya yansıyacak. Her öğretmen 100 üzerinden puanlama yapacak.

17. DP nasılhesaplanacak? 6, 7 ve 8'inci sınıflarda öğrencinin davranışlar ile yönlendirme yönergesinin verileri dikkate alınarak yapılan değerlendirmelere göre sistem tarafından otomatik olarak belirlenecek.

18. Sınıf Puanı (SP) nedir? İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı Puanı'nın (SBS) yüzde 70'i, Yıl Sonu Başarı Puanı'nın (YBP) yüzde 25'i ile Davranış Puanlarının (DP) yüzde 5'i her üç puan türü için ayrı ayrı hesaplanarak elde edilen ve yerleştirmede kullanılacak olan puan.

19. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) nedir? 6'ncı sınıf puanının yüzde 25'i, 7'nci sınıf puanının yüzde 35 ve 8'inci sınıf puanının yüzde 40'ı hesaplanarak bulunan bir puan.

YARIN: Yerleştirme sistemi nasıl işleyecek?