kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ballı maaşa son

Yeni Haber
2000 yılından önce emekli olanların aylıklarını kestirerek, kısa süreli çalışmaların ardından yüksek aylıkla yeniden emekli olmalarının yaygınlaşması üzerine, buna engel olmak için çıkarılan yasa yürürlüğe girdi.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın, bu konuda verdiği yasa teklifi 16 Ekim'de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yasa bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasayla, SSK ve Bağ-Kur'dan yaşlılık, malullük aylığı alırken, sigortalı olarak çalışmaya başlaması nedeniyle aylıkları kesilenlerden yeniden aylık talebinde bulunanların, aylıklarının hesabına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Buna göre, 2000 yılında önce emekli olduktan sonra bir süre çalışan, ardından da ikinci kez emeklilik başvurusunda bulunanların kesilen aylığına, son çalıştıkları süredeki TÜFE artışı ile kalkınmışlık hızı eklenecek. Bu kişilere çalıştıkları süre içinde emeklilik maaşına yapılan zam da yansıtılacak. Böylece ikinci kez emeklilik başvurusu yapılarak maaşlarda yüzde 30'lara varan artışın önüne geçilmiş olacak.

(ANKA)