kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ben Bernanke Mehmet Şimşek

Borcumuzun milli gelire oranını % 25'e indireceğiz

IMF'nin yıllık toplantılarında Bakan Mehmet Şimşek yaptığı sunumda toplam borcun gayri safi milli gelire oranını yüzde 25'e düşürmek istediklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Borcumuzun milli gelire oranını % 25'e indireceğiz
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, temel hedeflerinin; kamu net borç stokunun Gayri Safi Milli Hasıla'ya (GSMH) oranını yüzde 25'e indirmek olduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantılarına devam eden Bakan Şimşek, uluslararası yatırım bankaları tarafından düzenlenen seminerlere katıldı ve Uluslararası Finans Enstitünde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinen Bakan Şimşek, kamu net borç stokunun, GSMH'ye oranının düşmekte olduğunu belirtirken, temel hedefin; kamu net borç stokunu GSMH'nin yüzde 25'ine indirmek olduğunu vurguladı. Verilere göre 2006 sonunda kamu net borç stokunun GSMH'ye oranı yüzde 45 seviyesine gerilerken, 2007 sonunda bu oranın yüzde 40'ın altına indirilmesi öngörülüyor.

DOSTLAR KAYITSIZ KALDI
Bakan Şimşek, PKK teröristlerinin Irak'ı güvenli barınak ve Türkiye'ye karşı saldırılar için toplanma alanı olarak kullanabilmesinden Türkiye'nin büyük hayal kırıklığı duyduğunu belirtirken, ''dostlarımızın ve müttefiklerimizin bu duruma karşı kayıtsız görünmeleri de, tamamen kabul edilemez ve çok hayalkırıklığı verici'' diye konuştu. Şimşek, "Tabii ki aklıselimin üstün gelmesini dileriz. Ancak bu olmazsa, kesinlikle ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.
Haberin fotoğrafları