kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hacer ile Hasan, Hans ve Helga'ya karşı!

Esen EVRAN EKONOMİ
Media Markt'ta yaşanan izdiham, yerellere ilham verdi. Galeri İrfan mağazası ilanlarda "Bize gelin, ucuza almak için kapıda ve kasada ezilme tehlikesi yaşamazsınız" dedi..
Türkiye'deki ilk mağazasını eylül sonunda İstanbul Ümraniye'de açan Alman elektronik marketi Media Markt'ın reklam kampanyası, Türkiye'deki elektronik mağazalarına esin kaynağı oldu. Avcılar, İkitelli, Bakırköy, Kocamustafapaşa'daki mağazalarında kredi kartı olmayanlara 12 ay taksitle satış yapan Galeri İrfan, "Kim demiş Hans ve Helga sizden daha ucuza alıyor? Şimdi onlar da Hasan ve Hacer gibi bir gün değil, her gün en ucuz fiyata bizden alıyor" diye başlattığı kampanyasında Media Markt'ın billboard'larla yaptığı ön reklamlara taş attı. Galeri İrfan, müşterilerine, "Bize gelin, ucuza almak için kapıda ve kasada ezilme tehlikesi de yaşamazsınız" dedi.

UCUZ ELEKTRONİK İZDİHAMI
Media Markt, mağazanın açılışına bir hafta kala astığı duvar panolarında hem tepki hem de ilgi toplayan reklam sloganları kullanmış, "Artık siz de Helga ve Hans gibi ucuza alabileceksiniz" mesajını vermişti. Günler süren reklam kampanyasının ardından mağazanın açılışına bir gün kala yayınlanan insert'teki "açılışa özel fiyatlar" da mağazanın açılış gününde izdiham yaşanmasına neden olmuş, polis olaya müdahale etmek zorunda kalmıştı. Alman elektronik marketinin kampanyası, Türkiye'deki diğer elektronik zincirlerinin satış politikalarına da yansımıştı. Ancak 25 Eylül tarihindeki açılıştan yaklaşık 1 ay sonra bu kez bir yerel zincir, doğrudan Media Markt'a gönderme yaparak kendi mağazasının reklamlarını yapmaya başladı. "İki resim arasındaki 7 farkı bulun" diyerek bir Alman çift ile bir Türk çiftinin fotoğraflarını kullanan Galeri İrfan, kendi mağazasının Alman mağazasına olan 'üstünlüklerini' 7 madde halinde sıraladı.