kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

"Sakarya'yı damperin merkezi yapacağız"
Doğuş Otomotiv ve Alman Meiller şirketi Sakarya'da 4 milyon Euro'luk yatırımla kamyon üzeri ve semi-treyler damper üretmek için antlaşma imzaladı. Tesiste yıllık 3 bin adet treyler üretmeyi planlayan Duğuş, bu rakamın yüzde 10'nunu Türkiye pazarına satacak, geri kalanını ise ihraç edecek. Konu hakkında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv olarak amaçlarının otomotiv değer zincirinin her alanında yer almak istediklerini, bu yatırım sayesinde üretim zincirinde ilk üretim tesisini kurduklarını ifade etti. Acar, 140 kişiye istihdam sağlayacak olan yatırımın Türkiye'nin dünya standartlarındaki ilk yatırımı olduğunu, Sakarya'daki tesisin Ortadoğu ve Balkanlar'daki en büyük treyler üretim üssü olacağını vurguladı. Acar, Doğuş Otomotiv'in üretim yatırımlarının devam edeceğini, 35 milyon Euro'luk Krone ile yaptıkları treyler üretim yatırımını da yakında açıklayacaklarını belirtti.

Digiturk, Londra'da halka 9-11 $'a açılıyor
Dıjıtal Platform İletişim Hizmetleri (Digitürk) Londra borsasında Kasım ayı başında yapmayı planladığı halka arzda, 50 milyona kadar GDR'ı (global depositary receipts) 9-11 dolar arasında fiyatla halka arz etmeyi planladığını açıkladı. GDR'lar bir şirketin faaliyet gösterdiği ülkenin dışındaki bir piyasada hisselerini halka arz etmek istediği zaman kullandığı araç. 150'nin üzerinde televizyon, radyo ve müzik kanalının sahibi olan Digiturk, yaptığı açıklamada, birinci halka arzda grubun yüzde 25'ini halka açacağını belirtti. Credit Suisse, JPMorgan ve Lehman Brothers halka arzın global koordinatörleri olarak belirlendi.

Koç Yönetim Kurulu Üyesi Booker vefat etti
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. W. Wayne Booker'in vefat ettiği bildirildi. Koç Holdingden yapılan yazılı açıklamada, 1959 yılından bu yana Ford Motor Company'de görev yapmakta olan Dr. Wayne Booker'in, 40 yılı aşkın sürede Ford Motor Company'de çeşitli görevlerde bulunduğu aktarıldı. Özellikle Asya kıtasında Ford adına pek çok başarılı projeye imza atan Booker'in, Amerikan - Çin ilişkilerinin gelişmesine de önemli katkılar sağladığı ve 1980'li yıllarda Brezilya ve Arjantin'de de görev yaptığı kaydedilen açıklamada, Booker'in Güney Amerika otomotiv sanayi için de önemli görevler üstlendiği belirtildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dr. Wayne Booker'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Koç, Booker'in gerek Ford Motor Company'de görev yaptığı sürece, gerekse 1999 yılından bu yana sürdürdüğü Koç Holding Yönetim Kurulu üyeliği boyunca yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür borçlu olduklarının altını çizdi.

Tüketici güveni eylülde % 1.1 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Güven Endeksi'nin Eylül ayında Ağustos'a göre yüzde 1.16 azalışla 97.11 değerini aldığını açıkladı. TÜİK ile Merkez Bankası'nın birlikte hazırladığı Endeks'in 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum, 100 olması ise tüketici güveninde ne iyimser ne de kötümser durum olduğunu gösteriyor. Endeks Ağustos'ta 98.25 puandaydı. Açıklamaya göre güven endeksindeki düşüş, tüketicilerin mevcut ve gelecek dönem satın alma güçlerine ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğuna dair değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklandı.
Haberin fotoğrafları