kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröre tepki yağıyor

Yeni Haber
Hakkari'de 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısına sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve üniversitelerden tepki yağdı. Kuruluşların mesajlarında, teröre karşı etkili önlem alınması ile kardeşlik ve barış duygularına zarar verilmemesi çağrısı öne çıktı


TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, ABD ile stratejik ortaklığın sürdürülmesine gerek kalmadığı kaydedilerek, Irak'ta bilinçli olarak sürdürülen otorite boşluğu Kuzey Irak'ta başka bir gücün ve örgütlenmenin oluşmasını sağlamıştır. Bu güç de Türkiye aleyhine gelişmektedir" denildi. Hükümetin terörle mücadele konusunda kararsızlık ve çaresizlik olarak yorumlanabilecek görüntüler içinde olduğu bildirilerek, "ABD'nin sadece kendi ekonomik çıkarlarını korumak için gerçekleştirdiği Irak işgalinin bedelini canımızla, kanımızla ödemek durumunda kalıyoruz" ifadesine yer verildi.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, PKK ve iktidarın ortak bir yanılgı içinde Kürt sorununa yalnızca şiddete dayalı ara çözümler ürettiğini belirterek, "Bu yanılgı ve mevcut çatışma ortamı emperyalist güçlerin amaçlarına hizmet etmektedir" dedi. Koramaz Kürt sorunun çözümüne yönelik önerilerini şöyle dile getirdi:
"Bugün Kürt sorunun çözümüne yönelik sadece iki yol bulunmaktadır. Birincisi PKK'nın terör eylemlerine derhal son vermesi ve koşulsuz silah bırakarak demokratik süreçlere olanak tanıması, ikincisi de Türkiye'nin siyasal yaşamının demokratikleşme yönünde ivedi adımlar atmasıdır"

ÇANKAYA BELEDİYESİ

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, vatandaşlara ev ve işyerlerine bayrak asma çağrısında bulunarak, şehitlere hitaben şunları söyledi:
"Şehitlerimiz, yüreğimize saplanan ihanet hançerini atan yiğitlerimiz, şimdi vatanın bağrındasınız. Bu milyonlar bunu hesabını soracaktır. Çünkü bu topraklar ihanete geçit vermez. Nasıl yoktan var edildiyse cumhuriyet, nasıl birlik ve kardeşlik içinde kurulduysa bu ülke sizlerin onurlu ve kahraman yürekleriniz de öyle sonsuza kadar yaşayacaktır"

TÜRKİYE YOL-İŞ SENDİKASI

Türkiye Yol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, terör saldırıları, emperyalist güçlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamaya yönelik stratejisi olarak değerlendirildi ve şu ifadelere yer verildi:
"Düşmanımız yalnızca bölücü terör örgütü değildir. Bölücü terör örgütü bu geniş cephenin bir unsuru olarak hareket etmektedir. Bu düşman cephesinde, Irak'ın kuzeyinde emperyalizmin kuklası bir idari yapıyı oluşturanlar ve ülkemizde bölücülüğü destekleyenler yer almaktadır. Barzani ve Talabani'nin PKK'ya ilişkin açıklamaları bu cephenin oluşmuş olduğunun açık bir kanıtıdır"

TARIM-İŞ SENDİKASI

Tarım-İş Sendikası tarafından yapılan a.ıklamada, Türkiye'nin kimsenin desteği olmadan terörün üstesinden gelebilecek güce sahip olduğu vurgulanarak, "Irkçılığa ve bölücülüğe karşı, tüm ulusun vatan savunması çizgisinde bir arada davranması ve doğru kararların hayata geçirilmesi gerekmektedir" denildi.

TÜRMOB

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mehmet Timur, Türkiye genelindeki 73 bin üyelerinin şehit olmaya hazır olduğunu bildirerek, "Bu saldırıları düzenleyenler bilmelidir ki, Türk ulusunun tamamı şehit olmadan kimse bu toprakları bölemez. Artık Türk milletinin sabrı kalmamıştır" dedi.

BASK

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın başta elektrik olmak üzere pek çok ihtiyacının Türkiye'den karşılandığını belirterek, Irak ve Kuzey Irak bölgesel yönetimine yapılan ekonomik desteğin kesilmesini istedi. Akay, "Irak'ın Habur kapısından başka beslenecek damarı bulunmamaktadır. Bu damar kesildiğinde Kuzey Irak ve Irak yönetimi hem Türk milletinin sinirlerini harap edecek konuşmalar yapamayacak hem de terör örgütüne karşı etkili tedbirler almak zorunda kalacaktır" dedi.

TÜRK EĞİTİM-SEN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, son terör saldırısını protesto etmek amacıyla, yarın öğretmenlerin bir ders saatini PKK terör örgütü ve saldırılarına ayırmasını istedi.
Özcan, "Böylece genç beyinler PKK hakkında bilgi sahibi olacak ve teröre destek veren ülkelerden tutun da terör konusunda nasıl yalnız bırakıldığını öğrenecektir" dedi.
Türkiye'nin terörü sona erdirmek üzere Irak'a başta operasyon olmak üzere gerekirse savaş dahil tüm yolları denemesi gerektiğini vurgulayan Özcan, "Şayet geniş kapsamlı bir temizlik yapılmadıkça, herkes farkındadır ki, PKK'nın saldırıları sona ermeyecek ve şehit haberleri üzülerek söylüyoruz ki artarak gelecektir" dedi.

HALKEVLERİ

Halkevleri Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, PKK'nın Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çekmek istediğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Sınır ötesi operasyon seçeneğinde somutlaşan askeri dayatmalar, emperyalist güçler tarafından Ortadoğu'nun yeniden sömürgeleştirilmesi sürecinde, ülkemizi bir bataklığa çekme ve emperyalizmin kurşun askeri yapma amacının bulunmaz bir fırsatıdır. Bu nedenle sınır ötesi operasyona karşı durmak doğrudan ülkemizin bağımsızlığı, haklımızın onuru ve geleceği için de kaçınılmazdır"

ANKA