kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiçek: PKK ile mücadelede alınacak kararlarda tam mutabakat var

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Çiçek: PKK ile mücadelede alınacak kararlarda tam mutabakat var
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, PKK ile mücadelede alınan ve alınacak kararlar konusunda devletin bütün birimlerinin tam bir mutabakat içinde olduğunu söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, mücadelenin tam bir kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, "PKK ile mücadelede atılacak adımların içeriği, şümulü, kasamı ve zamanı konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tam bir mutabakat içerisindeyiz" dedi.

Çiçek açıklamasında ayrıca, PKK'ya gösterilen tepkilerin iyi niyetli de olsa art niyetliler tarafından provoke edilme olasılığı taşıdığını ve bunun da mücadele sürecine zarar verebileceğini söyledi.

Tezkerenin kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili bir soruya ise Çiçek, "Tezkereyi dolapta dursun diye çıkarmadık" yanıtını verdi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından olağanın aksine hemen açıklama yapmadı. Toplantının bitmesinin ardından yaklaşık bir saat sonra basının karşısına geçen Çiçek, "Bakanlar Kurulu Açıklaması" başlığını taşıyan bir yazılı metni okudu. Çiçek, toplantıda önümüzdeki döneme yönelik atılacak yeni adımların ve ilave tedbirlerin belirlendiğini vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:

"Terörizmle mücadelenin çok boyutlu olduğu düşünüldüğünde silahlı mücadele öncelikli olmak üzere hukuki, siyasi, diplomatik, ekonomik ve sosyal alanlarda alınan ve ivedi olarak alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir. Terörle mücadelede hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin, ve tüm ilgili kuruluşlarımızın azmi ve kararlılığı tamdır."

"Terörle mücadelede alınması gereken tedbirlerin niteliği, zamanı ve yöntemi konusunda devletin tüm kurumları; Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri tam bir mutabakat içerisindedir. Hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimizin Türkiye'ye yönelik terörist saldırıların yok edilmesini amaçlayan taleplerini karşılama konusunda tam bir siyasi kararlılığa sahiptir."

Konuşmasında terörle mücadelenin "milli bir mesele" olduğunu ifade eden Çiçek, saldırılar karşısında gösterilen toplumsal tepkilerde "provokasyon" uyarısı yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti ulusla bütünlüğünü, üniter yapısını ve toprak bütünlüğünü koruma güç ve yeteneğine sahiptir" dedi.

Türkiye'nin sabrını ve soğukkanlılığını kimsenin istismar etmemesini ve Türkiye'nin gücünü sınamaya yeltenmemesini vurgulayan Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, terörle mücadeleyi tüm boyutlarıyla yürütmek ve üzerine aldığı yetkiyi en ideal şekilde kullanmakta tam bir azim ve kararlılığa sahiptir" diye konuştu.

Çiçek, PKK'nın elinde olduğu iddia edilen 8 askerin akıbeti konusundaki bir soruya ise, Genelkurmay'ın bu konuda gerekli açıklamayı yaptığını söylemekle ve halen bölgedeki çatışmaların sürmesi nedeniyle durumun tam açıklığa kavuşmasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

REUTERS