kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Taksim Meydanı gün boyu protesto gösterilerine sahne olurken, akşam saatlerinde kendilerini ulusalcı olarak tanıtan 100 kişilik grup Taksim Anıtı’nda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra PKK’yı lanetleyen grup sloganlar attı.

Protesto Taksim'den yükseldi

Serdar CANIPEK - Recai KÖMÜR - Yalçın BEL
Hakkâri Dağlıca'dan gelen şehit haberleri üzerine, İstanbul'un hemen hemen her semtinde binlerce vatandaş terörü protesto için sokağa döküldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Protesto Taksim'den yükseldi
Binlerce İstanbullu dün terör örgütü PKK'yı lanetlemek için sokaklara döküldü. Hakkâri Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki Dağlıca bölgesinde 12 askerimizin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar, çeşitli semtlerinde protesto gösterileri düzenledi. Mecidiyeköy'de Kanaltürk televizyonu önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Araçlarla konvoy yapan vatandaşlar da göstericilere korna çalıp, bayraklar sallayarak destek verdi.

TAKSİM'DE BİN 500 KİŞİ
İstanbul'un çeşitli yerlerinden toplanan çoğunluğu MHP'li yaklaşık bin 500 kişi Taksim Meydanı'na gelerek protesto gösterisi yaptı. Hükümeti istifaya çağıran kalabalık sloganlar attı. Tarlabaşı'ndaki DTP binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Grup daha sonra Tarlabaşı'nı trafiğe kapatıp Taksim Meydanı'na yürüdü. Gösteriler sırasında polis helikopteri ve keskin nişancılar çevrede güvenlik önlemi aldı. Taksiciler de araçlarına Türk Bayrağı asıp konvoy yaparak İstanbul caddelerinde dolaştı. Balat'ta toplanan aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu 300 kişilik bir başka grup da Türk bayrakları ve pankartlarla Edirnekapı Şehitliği'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında tekbirler getiren ve slogan atan grup şehitlik içerisinde önce saygı duruşunda bulundu sonra İstiklal Marşı okudu.

E-5'İ KAPATTILAR
Tuzla'da toplanan yaklaşık 250 kişi ise E-5'i trafiğe kapatarak Pendik Kaynarca'ya kadar yürüdü. İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan grup yürüyüş boyunca sloganlar attı. Aynı saatlerde Sultanbeyli'de yaklaşık bin 500 kişi toplanarak terör saldırılarına tepkileri gösterdi. Kadıköy ve Maltepe'de protesto yürüyüşleri yapıldı.
Haberin fotoğrafları