kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya Irak'ta sıcak takip

ZÜLFİKAR ALİ AYDIN KUZEY IRAK
Saldırı sonrası K.Irak'ta sıcak takip başlatıldı. Hava destekli operasyonda da 32 terörist öldürüldü. "Muhtemel 63 hedef" ise, ağır silahlarla dövülüyor ..
Hakkâri Dağlıca'da gece yarısı Avaşin Köprüsü üzerinde Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı komando taburunun PKK'lıların saldırısına uğraması üzerine, Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak Kuzey Irak'ta sıcak takip başlattı. TSK'nın Kuzey Irak sınırına geçtiği bilgisi ilk defa Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya, "Olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmıştır" cümleleriyle yansıdı.

F-16'LAR KATILDI
Bölgede teröristlere yönelik olarak geniş çaplı operasyon da sürüyor. Takviye birliklerin bölgeye aktarıldığı öğrenilirken, Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterlerin yanı sıra F-16 savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonlarda 32 terörist öldürüldü. Genelkurmay'ın açıklamasında ise "63 muhtemel hedefin ağır silahlarla ateş altına alındığı" kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi. Hakkâri'nin Çukurca ile Şırnak'ın Uludere ilçesinin sınır kesiminden topçu ateşi açıldı.

ARALIKSIZ TOP ATIŞI
Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde de, PKK'lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlar yoğunlaştırılırken, teröristlerin kaçış güzergâhları da aralıksız top atışlarına tutuldu. Teröristlerle zaman zaman sıcak temas sağlandığı ve çatışmaların sürdüğü belirtildi. Terör örgütü PKK ise, dağ eteklerindeki kamplarını terk ederek dağların yüksek noktalarına çıkarken 'olağanüstü durum' ilan etti. Duhok ve Zaho'da ki 200 silahlı peşmerge ise Türkiye sınırındaki Derkar, Seraniş, Haftanin, Batufa ve Kanimasi'deki sınır karakollarına kaydırıldı. Bölücü terör örgütü PKK, üstlendiği Haftanin, Hakurk, Zap, Avaşin, Hınerek, Kandil ve Kanicenge'deki kamplarını ve kamplara giden yollarda yaptıkları yol kontrol noktalarını olası bir hava harekâtına karşı terk etti.

ZİYARET YASAĞI GELDİ
Kuzey Irak'taki kamplarda bulunan teröristlerin önemli bir bölümünün Türkiye sınırı içine gönderildiği kalanların ise Şırnak ve Hakkâri hattının karşısında bulunan Haftanin, Zap ve Hakurk gibi dağlık bölgelere yerleştiği öğrenildi. Bölgedeki bir çok köyü irtibat noktası olarak kullanan ve bu köylerde örgüt üyelerini ziyaret etmek için Mahmur Kampı ile İran, Suriye ve Türkiye'den gelen ailelere de yasak getirildi.

PEŞMERGE YIĞINAĞI
Bu sırada Mehmetçiğin sınır ötesi harekat ihtimaline karşı peşmerge güçleri de sınıra yığınak yapmaya başladı. Sınır karakollarında görevlendirilen peşmergeler Duhok ve Zaho'dan 340 kilometrelik sınır kesimine kaydırıldı. Dün öğleren sonra Duhok beldesindeki peşmergelerin büyük kısmı Zaho ilçesi kırsalına yerleştirildi. Zaho ve Duhok'ta görev yapan 200 peşmerge silahlı olarak araçlarla Türkiye sınırındaki Derkar, Seraniş, Haftanin, Nazdur, Batufa ve Kanimasi'de bulunan peşmerge sınır karakollarına gönderildi.
Haberin fotoğrafları