kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konvoya hain pusu

Teröristler Dağlıca'daki Komando Taburu'nu hedef aldı. 200 kadar PKK'lının kurduğu pusuda 12 asker şehit düştü, 16'sı yaralandı. 13 askerin de kaçırıldığı iddia edildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Konvoya hain pusu
Türkiye 8 Ekim'de Gabar'da verdiği şehitlerin yarasını saramadan, bu kez de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, Irak sınırındaki Dağlıca Köyü yakınlarında yaşanan kanlı saldırıyla sarsıldı. Önceki gece yarısı Kuzey Irak'tan gelen ve 200 kadar olduğu tahmin edilen kalabalık PKK'lı grubu, sınıra 4 kilometre mesafedeki Dağlıca Komando Taburu'na saldırdı. Ağır silahlar da kullanan teröristlerin saldırısında 12 askerimiz şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Şehit sayısının artmasından endişe edilirken, aralarında biri albay olmak üzere rütbelilerin de bulunduğu 13 askerin kayıp olduğu, bu askerlerin teröristlerce kaçırılmış olabileceği ileri sürüldü. Ancak bu bilgi doğrulanmadı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre teröristlerin Türkiye'yi ayağa kaldıran olay, 21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında meydana geldi. Kuzey Irak'tan gece yarısı sızdığı açıklanan PKK terör örgütü mensupları ilk olarak, ilçenin Irak sınırına yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesindeki taburdan çıkan 12 araçlık konvoyun kullandığı ve Yeşiltaş Komando Taburu ile Dağlıca Komando Taburu arasından geçen Avaşin Köprüsü'nü havaya uçurdu. Böylece iki tabur arasındaki ulaşımı engelleyen ve konvoya yardım gitmesine mani olan PKK'lı teröristler saat 02.00 sıralarında konvoya üç ayrı koldan ağır silahlarla saldırı başlattı. Dağlıca Komando Taburu'na da taciz ateşi açıldı.

IRAK'TAN SIZDILAR
Saldırı sırasında, bölgenin yoğun sisle kaplı olduğu, görüş mesafesinin zaman zaman 2 metreye kadar düştüğü bildiriliken, Teröristlerin açtığı ilk ateşte, çoğu tabur çevresindeki mevzilerde olmak üzere 1'i asteğmen, 1'i astsubay çavuş, 2'si uzman çavuş diğerleri piyade er olmak üzere toplam 12 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Taburu'ndaki Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

BÖLGE SİSLE KAPLIYDI
Askerlerimizle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma, saatlerce devam etti. Teröristler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte geri kaçtı. Bu sırada, PKK'lıların kaçarken, saldırı sırasında etkisiz hale getirdikleri bazı askerlerimizi yanlarında götürdükleri ileri sürüldü. Ancak askerlerin kaçırıldığı bilgisi, yetkililerce doğrulanmadı.
Haberin fotoğrafları