kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hain saldırıya sevinenler adliyede

Yeni Haber
Malatya'da şehirler arası otobüs terminali MAŞTİ'de Hakkari'de meydana gelen menfur saldırı lehinde konuşan 9 üniversite öğrencisi vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şahısların göçmen kaçakçılığı ve resmi evrakta sahtecilik suçlarını işlediği öğrenildi.

Van ilinden Malatya'ya gelirken otobüste terör örgütü lehine konuşan şahıslarla ilgili emniyeti arayan bir yolcu gençlerin PKK lehine konuşmalar yaptığını bildirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüs şoförünü arayarak Maşti şehirler arası otobüs terminaline girmesini söyledi. Otobüs terminale girdiğinde otobüste bulanan bazı yolcular gençlerin üzerine yürüdü ve tartışma çıktı. Otogarda bulunan diğer vatandaşların da tepkisi üzerine olay büyüdü. 6 genç kaçarken 3 genç vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şahıslar polis tarafından güçlükle kurtarıldı.

Polis daha sonra diğer 6 şahsı da yakalayarak gözaltına aldı. Önce terörle mücadele şube müdürlüğüne götürülen şahıslar daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şahıslar yapılan sorgularının ardından adliyeye çıkarılırken, şahısların göçmen kaçakçılığı ve resmi evrakta sahtecilik suçlarını işlediği öğrenildi.

CHA