kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye şehitler için sokakta

Sabah İnternet
Yeni Haber
Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit olduğu haberi yurdun dört yanında infial yarattı. Edirne’den Hakkari’ye yurtta önce küçük grupların başlattığı gösteriler, daha sonra büyük katılımlarla "teröre lanet" mitinglerine dönüştü. ..
Hakkari Dağlıca'da şehit edilen 12 asker için ilköğretim okulları ve liselerde saygı duruşunda bulunuldu.

Dağlıca'da tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit 12 asker için bugün okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Okul yöneticileri bayrak ve şehitlik konusu üzerine kısa konuşmalar yaptıktan sonra şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçti.

*"HAİN SALDIRIYA TEPKİ YAĞIYOR" foto galerisi için tıklayınız...

Bu arada bazı okul servisleri de şehitleri anmak ve terörü lanetlemek için araçların önlerine siyah kurdele bağladı.


ATO BAŞKANI AYGÜN: 12 ŞEHİT İÇİN 12 GÜNBOYUNCA 1 DAKİKALIK ''IŞIK KAPAMA EYLEMİ'' YAPILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek amacıyla 12 şehit için 12 gün boyunca 1 dakikalık ''ışık kapatma eylemi'' yapılması çağrısında bulundu.

Aygün yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların, bugünden itibaren saat 21.30'da ışıklarını 1 dakika süreyle açıp kapamalarını istedi.Saldırıyı kınayan Aygün, ''resmi ve özel kuruluşların, ev ve işyerlerinin, milli birlik ve beraberliğin sembolü olan Türk bayrağı ile donatılması'' çağrısı yaptı.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) da terör örgütü PKK'yı ve saldırılarını kınadı. Sendikanın açıklamasında, ''başta hükümet olmak üzere devletin tüm birimlerinin atacakları her adıma destek verileceği'' belirtilerek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Milletine de sabır dilendi.

KADIKÖY İSKELE MEYDANI'NDA "TERÖRE LANET" MİTİNGİ DÜZENLENDİ

CHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''Teröre lanet, şehitlere saygı. Önce Vatan'' mitingi, Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ile 4 ay önce şehit olan Hasan Güreşen'in fotoğrafları ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı pankartlar taşıyan grup, Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanarak ''Kahrolsun PKK'', ''Bu vatan bizimdir, bizim kalacak'', ''Katil ABD'' ve ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde sloganlar attılar.

Katılımcılara 10. Yıl ve İzmir marşı dinletilen miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Mitingte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, her yıl 22 Ekim'de Kadıköy İskele Meydanı'nda Cumhuriyet'i kutlamak amacıyla meşale yakıldığını hatırlattı. Bugünün bir gün öncesinde şehit haberleriyle bağırlarının yandığını ifade eden Öztürk, bunun bir tesadüf olmadığını, Türkiye'yi tehdit eden biri dinsel ayrımcılık, diğeri etnik ayrımcılık olan 2 ayrımcılığın birleştiğini öne sürdü. Öztürk, ''Etnik ayrımcılık oyunlarına gelmeyeceğiz. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı, 'teröre lanet, şehide saygı. Önce vatan' diyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin, teslimiyetçi dış politikalarla yönetildiğini ve bugün gelinen noktanın ortada olduğunu savunan Öztürk, ''Tezkereyle almış olduğu yetkiyi Genelkurmay'a devretmeyenler, teröre davetiye çıkarmaktadır. Kıbrıs'ta tek başına karar alan Ecevit'i saygıyla anıyoruz'' dedi.

Mitingde, gazeteci Tuncay Özkan ile İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Nazan Moroğlu ve şehit er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından meydanda ''Cumhuriyet Meşalesi'' yakıldı.Mitingin sona ermesinden sonra Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, ellerindeki Türk Bayrakları ile bir süre Kadıköy'ün cadde ve sokaklarında yürüyüş yaptı.


Grup daha sonra olaysız olarak dağıldı.Mitinge, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


BİR GRUP BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN TRAFİĞE KAPATTI

Son zamanlarda artan terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup Boğaziçi Köprüsü'ne çıkarak köprüyü trafiğe kapadı. Polis, grubu uzaklaştırmak ve köprüyü trafiğe açmak için uzun süre uğraştı. Köprü girişinde bayrak açıp slogan atan grup bir süre sonra dağıldı.

Gün boyu devam eden terörü protesto eylemleri gece de devam etti. Yaklaşık 20 kişilik bir grup gece saat 03:00 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'ne çıkarak köprüyü trafiğe kapattı. Köprü kameralarından grubu gören polis, eylemcilerin önüne geçti. Polis grubu köprü üzerinden uzaklaştırmak için uzun süre uğraştı. Köprü girişinde Türk bayrağı açan grup "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Eylemciler bir süre sonra araçlarına binerek uzaklaştı.

KONYALILAR GECE YARISI SOKAĞA DÖKÜLDÜ


Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca mevkiinde teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 12 asker için yurdun çeşitli yerlerinde gösteriler yapıldı. Konya'da gece geç saatlere kadar süren protestoda binlerce kişiden oluşan kalabalık hep bir ağızdan teröre lanet okudu.

Konya'da terör, gece yarısına kadar protesto edildi. Büyük çoğunluğu öğrenci olan Bosna Hersek Mahallesi'nde buluşan gençler akşam saatlerinde şehir merkezine akın etti. Yüzlerce araçla yollara dökülen vatandaşların oluşturduğu konvoyu görenler, eşofmanıyla sokağa çıktı. Gece saat 00:00'a kadar süren gösterilere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Ülkü Ocakları'nda toplanan bazı gençler ise tekbir getirerek her köşe başında İstiklal Marşı okudu. Şehir merkezinde birçok kez trafiği kapatan kalabalık grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk, asker doğar." sloganları attı. Yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen gösterilerde çevik kuvvet polisi dahil bütün polis ekipleri görev yaptı. Herhangi bir provakasyon olayının yaşanmaması için her cadde başında bekleyen polisler, yayaların trafikte bir kazaya maruz kalmaması için özen gösterdi.

Gösterilerde birçok ev ve işyerine Türk bayrağı asılırken, öğrenci yurtlarındaki kız ve erkek öğrenciler de gösterilere destek vermek amacıyla Anıt alanı ve Zafer meydanına geldi. Araçlarına Türk bayrağı asan birçok vatandaş şehri defalarca turlarken bazı vatandaşlar, kiraladıkları kamyonetlerin arkasına 25 kişiyi bindirince tehlike oluşturdu. Polisin birçok kez uyarmasına rağmen gruplar dağılmayınca, grup liderleri devreye girerek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Gösteriye katılan kadın erkek yüzlerce vatandaş, gecenin ileryen saatlerinde dağılarak evlerine döndü.


BRÜKSEL'DE TERÖRE TEPKİ

Türkiye'de terör örgütünün son saldırılarının ardından Belçika'da yaşayan Türkler protesto gösterileri düzenledi.

Brüksel'de, dün gece bir araya gelen yüzlerce Türk genci, taşıtlarla da konvoylar oluşturarak terörizmi kınayan eylemler düzenledi.
Yabancıların yoğun bulunduğu Saint Josse belediyesine giden göstericiler, belediye binasına Türk bayrağı astı.ABD büyükelçiliği yakınlarında da çeşitli gösteriler düzenleyen ve terör örgütü aleyhinde sloganlar atan gençlere polisin müdahale etmediği gözlemlendi.

Belçika radyosu, gece yarısından sonra gösterici Türk gençleri tarafından bir dernek lokalinin "talan edildiğini", maddi hasarın büyük
olduğunu, olaylarda yaralanan bulunmadığını bildirdi.Belçika polisinin çeşitli güvenlik önlemleri aldığı gözlemleniyor.


KOSOVA'DA MEHMETÇİĞE DESTEK İÇİN IŞIK EYLEMİ YAPILDI

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, Kosova'da da kınandı. Son günlerde Türkiye'de terör örgütü PKK'nın Mehmetçiğe yönelik gerçekleştirdiği hain saldırılarda şehit düşen Mehmetçikler için Kosova'da 1 dakikalık ışık eylemi gerçekleştirildi. Dün akşam 21:30'da gerçekleşen eyleme yüzlerce Kosovalı katıldı. Kosova'nın güneyinde bulunan ve Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de gerçekleşen olayda terör örgütü PKK saldırılarını kınamak için Kosovalılar birbirlerine gönderdikleri mesajda, "Türk milletinin başı sağ olsun. Bugün 12 şehit daha verdik. Akşam 21:30'da şehitlerimiz için ışık eylemi vardır" denildi. Geçtiğimiz günlerde Kosova Türk Gazeteciler Derneği "Mehmetçiğe Destek" kampanyası başlatmıştı.

BALONLU PROTESTO

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, turistlerin gezdirildiği balonların sepetlerine Türk bayrağı ve siyah bayrak takılarak, terör olayları kınandı.

Merkeze bağlı peri bacası manzaralı vadileri ile ünlü Göreme beldesinde sabahın erken saatlerinde havalanan 7 balonun sepetine iplerle önce Türk bayrakları çekildi. Daha sonra Türk bayraklarının yanına da birer siyah bayrak asıldı. 7 balon, yaklaşık 150 yerli ve yabancı yolcu ile birlikte terör olaylarını protesto etmek için havalandırıldı.Protestoya, Türk bayraklarının yanına siyah bayrak asıldığının nedeni anlatılınca turistler de destek vererek terörü kınadı. Yabancı turistler, ''Dünyanın neresinde, sebebi ne olursa olsun terör kabul edilemez. Şiddetle kınıyor ve protestonuza bizler de destek veriyoruz'' diyerek protestoculara katıldılar.Protestoyu organize eden Göreme Balonculuk Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Metin Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, balon uçuşlarının bir süre Türk Bayrağı ve siyah bayraklarla devam edeceğini söyledi.

Terörü ve terör örgütü PKK'yı kınamak için bu tür bir protesto düzenlediklerini ifade eden Kayhan, protesto uçuşlarından elde edilen
gelirin bin YTL'sini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını ifade etti.Göreme Balonculuk baş pilotu Suat Ulusoy da bayraklı protestolarına
yabancı turistlerin büyük destek verdiklerini anlattı.Tüm Türkiye'yi terörü protesto etmeye ve kınamaya davet eden Ulusoy, balona binen her yabancı turisti de bu konuda bilgilendirdiklerini kaydetti.

Balonlara binenlerin büyük çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğunu anlatan Ulusoy, şunları söyledi:''Balonumuza binen yabancı turistler, bize Türk Bayrağının yanına neden siyah bayrak astığımızı soruyorlar. Biz de terör olaylarını ve protestomuzu onlara anlatıyoruz. Durumu anlayınca, yabancı turistler bize destek veriyor ve terörü kınıyor. Balon uçuşlarımızı bir süre daha Türk bayrağı ve siyah bayraklarla sürdürüp, terörü lanetlemeye devam edeceğiz.''

İZMİR'DE VATANDAŞLAR ARAÇ KONVOYLARI OLUŞTURDU

İzmir'in çeşitli bölgelerinde araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı terör saldırısına tepki gösterdi.Cumhuriyet Meydanı'ndaki ''teröre tepki'' gösterisinin ardından, Konak,Bornova, Balçova, Buca, Gaziemir, Çiğli ve Güzelbahçe ilçelerinde araçlarını Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar, konvoylar oluşturdu.Araçlarıyla tur atan vatandaşlar, korna çalarak teröre tepki gösterdi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolu araç trafiğine kapatan vatandaşlar, polisin uyarısıyla, yolu tekrar açtı.

ANTALYA'DA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ PKK'YI PROTESTO ETTİ

Antalya'da kalabalık bir grup vatandaş, Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyla ilgili olarak PKK terör örgütüne yönelik protestosunu geç saatlere kadar sürdürdü.Meltem mahallesinde toplanan grup, TRT caddesine doğru, Türk bayraklarıyla yürümeye başladı. Grup, ''Kahrolsun PKK'', ''Her Türk asker doğar'', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganlarıyla Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndan Konyaaltı Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı önüne geldi.

Balkonlarından yürüyüşü izleyen bazı vatandaşlar, göstericilerin çağrısıyla protesto yürüyüşüne katılınca grup daha da kalabalıklaştı.Şehitler
Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis
yetkilileri, Çevik Kuvvet eşliğinde kalabalığın meydana yürümesine izin verdi.Grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde de saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

ESKİŞEHİR'DE PROTESTOLAR

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, Eskişehir'de protesto edildi.Çok sayıda vatandaş otomobilleriyle, Atatürk Caddesi'nde bir araya gelerek konvoy oluşturdu.Araçlarına astıkları Türk Bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup, şehir turu attıktan sonra Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'nde toplandı.Grup, burada İstiklal Marşı okuyup, şehitler için dua ettikten sonra
olaysız dağıldı.


ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEKİ TÖRENLER İPTAL EDİLDİ

Erciyes Üniversitesinde (EÜ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleştirilecek olan akademik yıl açılışı ile hizmete açılacak ve temeli atılacak eğitim birimleri için düzenlenecek törenler, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

EÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün katılımıyla bugün yapılması planlanan tören programlarının Hakkari'de 12 askerin
şehit edilmesi nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

YOLLARI TRAFİĞE KAPATAN ADANALILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Yolları trafiğe kapatan Adanalılar, gece sokağa dökülerek terör örgütü PKK'yı protesto etti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK teröristlerince 12 askerin şehit edilmesini protesto etmek amacıyla çok sayıda Adanalı araçlarıyla konvoy oluşturdu. Bölücü terör örgütü PKK protesto edilirken "Adana uyuma şehidine sahip çık, Askere uzanan eller kırılsın, Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atıldı. Yüzlerce araçlık konvoyun yanısıra yolun trafiğe kapatılması sonucu uzun süre ulaşım aksadı. Ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 500 kişilik bir grup, yerel bir televizyona girmeye çalıştı. Polis engeliyle karşılaşan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. Protesto şürüyüşü esnasında küçük çocukların da olduğu dikkatten kaçmazken, gençlerden bazıları tabanca ile havaya ateş açtı. Yoğun güvenlik önlemleri ortamında devam eden protesto yürüyüşü esnasında emniyet ekipleri ABD Konsololuğu ve DTP binalarında da güvenlik önlemi aldı.

Bugün düzenlenmesi planlanan tören programı kapsamında, Cumhurbaşkanı Gül'ün katılımıyla üniversitenin 2007-2008 akademik yıl açılışı gerçekleştirilecek, hayırseverler tarafından yaptırılan yeni eğitim birimleri hizmete açılacak ve yeni yaptırılacak binaların da temeli
atılacaktı.

Dün, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında oy kullanmak için Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de 12 askerin şehit
edilmesi nedeniyle programını yarıda keserek Ankara'ya dönmüştü.Gül'ün programı kapsamında, dün Kayseri Sanayi Odası'nın düzenleyeceği
''Sanayi Gecesi'' ile başarılı sanayici ve iş adamlarının ödüllendirileceği tören de iptal edilmişti.

MEMURLAR İŞLERİNE TÜRK BAYRAKLARI İLE GELD
İ

Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Piyade Taburu'na Kuzey Irak'tan sınırı geçen teröristlerce düzenlenen hain saldıraya tepkiler gelmeye devam ediyor. Hatay'ın İskenderun ilçesinde memurlar işyerlerine bayraklarıyla geldi. Memurlar işyerlerinin önünde toplanarak teröre lanet okudu.
Türk askerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarına karşı halk tek yürek tek vücut olarak tepkisini göstermeye devam ediyor.
Hakkari'de Mehmetçiğin pusuya düşürülerek 12 askerin şehit edilmesi başta şehit aileleri olmak üzere tüm Türk halkını derin üzüntüye boğarken, Türkiye'nin dört bir tarafından terör örgütüne tepkiler yağıyor.

İskenderun'da da bu sabah memurlar iş yerlerine ellerinde Türk bayrakları ile geldi. Vergi Dairesi binasının önüne gelen memurlar, Türk bayrakları ile terör olaylarını protesto etti. Memurların eylemine Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Fahri Demirel, Türk Haber-Sen Hatay Şube Başkanı Yılmaz Karakoyun ve Tüm Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, memur sendikaları adına açıklama yapan Tüm Büro-Sen Hatay Şube başkanı Uğur Muratoğlu, Türk milletini bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Muratoğlu, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Mehmetçiklerimizi pusuya düşürerek şehit eden teröristler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden Mehmetçiklerimize karşı yapılan bu haince terör olaylarını nefretle kınıyoruz. " dedi. Türk bayrakları ile iş yerlerine gelen memurlar ise terör olaylarını nefretle kınadıklarını açıkladı.Büyük bir Türk bayrağının çevresinde toplanan memurlar, PKK aleyhine slogan atarak terörü kınadı.Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı vergi dairesi çevresinde memurlar yapılan konuşmaların ve atılan sloganların ardından ellerinde Türk bayrakları ile iş yerlerine geçti.