kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Ülkemi savunmak için kimseden izin almam"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, The Times gazetesine, Irak'ın kuzeyinde yuvalanmış PKK terör örgütüne operasyon düzenleyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Ülkemi savunmak için kimseden izin almam." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, İngiltere ziyareti öncesi The Times gazetesine konuştu. PKK'in son saldırısı öncesi gerçekleşen görüşmede Başbakan Erdoğan, ABD ve Irak'ın PKK'yi bitirmeleri için pekçok kez istekte bulunduklarını ancak "hiçbir şey yapmadıklarını" söyledi. Sabrın taşmak üzere olduğunu ve her ülkenin kendini korumak durumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ne gerekiyorsa yapılacak. Kimseden izin alacak değiliz." ifadelerini kullandı. Türkiye-ABD ilişkileri de değinen Erdoğan, ABD karşıtı dalganın estiğini ve ABD'nin Irak'ın işgalinin başarısızlık olduğunu anlattı. Erdoğan, Ermeni tasarısının geçmesi durumunda ABD'nin "önemli bir dostunu kaybedeceğini" de vurguladı. Gazetenin "kasvetli ve gülümsemeyen" olarak nitelediği Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin bazılarının sözlerinden döndüğünü ve Kıbrıs nedeniyle Türkiye'ye "büyük bir adaletsizlik" yapıldığını vurguladı.

The Times gazetesi, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, "Erdoğan'ın kavgacı üslubu Washington ve Londra'da kaygı yaratabilir ki muhtemelen amacı da bunu yaratmak" değerlendirmesinde bulundu.

HEDEFİMİZ PKK

Terör örgütü PKK'nin ABD ve Irak hükümetinin arkasına saklandığını belirten Erdoğan, örgüt üyelerinin Amerikan silahı kullandığını söyledi. Erdoğan, hedeflerinin Irak'ın toprak bütünlüğü ya da siviller olmadığını PKK olduğunu vurgulayarak, "Komşu ülke teröristlere sığınak sağlıyorsa uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanacağız. Kimseden izin almak durumunda değiliz." diye konuştu. Erdoğan, sınır ötesi bir operasyonun ancak ABD ve Irak'ın PKK'yi kovması, kamplarını kapaması ve liderleri teslim etmesi halinde engellenebileceğini söyledi.

ERDOĞAN, TİMES'İ ELEŞTİRDİ


Başbakan Erdoğan, The Times gazetesi de PKK'nin üstdüzey yöneticilerinden Murat Karayılan ile bir görüşme yaparak gazete sayfalarına taşıdığı için eleştirdi. Erdoğan, gazetenin kendisini "propaganda aracı" olmaya izin vermekle suçladı.

GAZETE "İSYANCI" DEMEYİ TERCİH ETTİ

The Times gazetesi, Başbakan Erdoğan ile yaptığı mülakatta PKK için "Kürt isyancı" demeyi tercih etti. Gazete manşetinde de terörist ifadesini kullanmazken "Türkiye Başbakan'ı ABD'yi uyardı: Irak'taki Kürt isyancılara saldıracağız" şeklinde verdi.