kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: "Temennimiz, 8 askerin bulunması"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının ardından kayıp olarak açıklanan 8 asker ile ilgili, "Temennimiz o ki bu sekiz erimizi bulma imkanını yakalarız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile resmi temaslarda bulunmak üzere saat 17:00'de İngiltere'ye hareket etti. Erdoğan, hareketi öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile ikili ilişkiler başta olmak üzere, Türkiye'nin AB üyeliği, Kıbrıs meselesi ve terörle mücadele konularının ele alınacağını belirtti. Erdoğan, İngiltere'de İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile de bir görüşme gerçekleştireceğini bildirdi.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, Hakkari'de dün meydana gelen saldırı sırasında terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen 8 asker ile ilgili, "Silahlı kuvvetlerimiz bölgede. Gerek aramalar gerekse çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Temennimiz, tüm bu arama ve çatışmalar neticesinde bu 8 erimizi de bulma imkanını yakalarız. Tabi bunun nedeni, nasılı... Gerçi terör örgütüne yönelik yayın yapan televizyon isimleri veriyor -elimizdedir- diyor, ama bu psikolojik bir harekatta olabilir. Temennimiz o dur ki çok da farklı bir şekilde silahlı kuvvetlerimiz askerlerimizi bulup tekrar ordumuz içerisinde ailelerini de bizleri de sevindirecek şekilde netice alırız" diye konuştu.

CHA