kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'den PKK'ya karşı destek

AA
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush'un, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'u arayarak ülkesinin, terör örgütü PKK ile savaşta Türkiye'ye desteğini dile getirdiği açıklandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, Bush'un, telefon görüşmesinde, "PKK'li teröristler tarafından Türk askerlerine ve sivillerine karşı düzenlenen son saldırılardan duyduğu derin üzüntüyü ifade ettiğini" bildirdi.

Sözcü Johndroe, "Başkan Bush, Kuzey Irak'tan saldırılar düzenleyen PKK teröristlerine karşı savaşta Türkiye ve Irak ile birlikte çalışma yönündeki kararlılığını yeniden dile getirdi" dedi.

Johndroe, "Başkan Bush, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Iraklılardan PKK'ya karşı eyleme geçmelerini istemeyi sürdüreceğini anlattı" diye konuştu.

Sözcü, ayrıca, Başkan Bush'un, Cumhurbaşkanı Gül'e ABD Temsilciler Meclisi'nde bekleyen 1915 olaylarına ilişkin tasarıya da karşı olduğunu yeniden söylediğini belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile de bir görüşme yaptığını söyledi.

Sözcü, görüntülü görüşme yapan Bush ve Maliki'nin terör örgütü PKK'nın, terörist saldırılar düzenlemek veya planlamakta Irak topraklarının herhangi bir bölümünü kullanmasının engellenmesi amacıyla Türk hükümeti ile işbirliği içinde çalışmak konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.