kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Müslüm Gürses ve Muhterem Nur uzun süredir birlikte yaşıyor.

Gürses-Nur aşkı 2008'de sinemada

AA
Arabeskin "babası" Müslüm Gürses'in hayatı filme çekiliyor. Yönetmen Sırrı Önder, "Gürses'in yoksulluğu, yükselmesi ve Muhterem Nur ile olan aşkı çok ilgimi çekti" diye konuştu..
Beynelmilel adlı sinema filmiyle birçok festivalden ödülle dönen yönetmen Süreyya Sırrı Önder, "arabesk müziğin babası" olarak tanınan ünlü şarkıcı Müslüm Gürses'in hayatını beyazperdeye aktaracak. Yönetmen Önder, senaryosunu da kendisinin yazdığı Müslüm Gürses'in biyografisini çekmeye, 2008 yılında başlayacağını belirtti.

'KİŞİLİĞİ ETKİLEDİ'
Begüm Birgören'in Muhterem Nur'u, Serkan Genç'in Müslüm Gürses'in gençliğini canlandıracağını bildiren Önder, Müslüm Gürses'in de filmin son sahnelerinde rol alacağını kaydetti. En çok Müslüm Gürses'in kişiliğinden etkilendiğini ifade eden Önder, şöyle konuştu: "Müslüm Gürses, bu ülkenin tüm katmanlarının üzerinde birleştiği nadir insanlardan biri. Tüm problemlerin üstesinden gelmeyi başarmış. Bir yoksulluk hikâyesi olarak başta algıladım. Bir şarkı sözü var; 'Yakarsa dünyayı garipler yakar...' Yoksulluk, yükselmesi ve Muhterem Nur ile olan aşkı çok ilgimi çekti."
Haberin fotoğrafları