kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Roman Abramoviç

Devler kapıştı

Abramoviç ile Berezovsky Londra'da birbirine girdi. 'Celp eline ulaşmadığı için' altı aydır dava açamadığı rakibi Abramoviç'i yan mağazada gören Berezovsky korumalarıyla içeri daldı. İki patron sözlü atıştı, Abramoviç el oyunuyla celbi almadı..
İngiltere'nin başkenti Londra dün mafya filmlerini aratmayan görüntülere sahne oldu... Birbirine diş bileyen iki Rus milyarder olan İngiliz Chelsea takımının sahibi Roman Abramoviç ile sürgündeki işadamı Boris Berezovsky Londra'da karşılaştı! Ve iki dev arasında nefes kesen bir mücadele başladı... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalefeti nedeniyle İngiltere'den siyasi sığınma alan Berezovsky, alışveriş yaparken yandaki Hermes mağazasında aylardır mahkeme celbini vermek için aradığı Abramoviç'i gördü. Fırsatı kaçırmamak için de harekete geçti.

AL SANA HEDİYEM...'
Korumalarına "Hemen arabadan mahkeme celbini getirin" dedi. Ve celbi aldığı gibi mağazaya yöneldi. Ancak Abramoviç'in korumaları tehlikeyi görüp kapıyı kapatınca dev milyarderlerin korumaları arasında kavga başladı. İçeri girmeyi başaran Berezovsky, "İşte hediyen, benden sana" diyerek celbi Abramoviç'e uzattı. Ancak diğeri ellerini arkasında bağlayıp geri çekildi. Yere düşen kâğıdı kapan korumalar arasında yeni bir mücadele başladığı sırada Abramoviç dışarı çıkmayı başardı. Berezovsky'nin avukatları da olayları dakika dakika kaydeden kamera kayıtlarını delil olarak mağazadan istedi.

BABA FİLMİ GİBİYDİ...
İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Berezovsky, "Bugün ona mahkeme emrini verdim. Baba filmi gibiydi" dedi. 1995'te Sibneft petrol şirketine ortak milyarderlerden Abramoviç, Putin'le iyi ilişkiler kurmuştu. Berezovsky ise Putin'i devirmeye kalkınca Abramoviç'le arası açılmıştı. Parasını ödeyerek ortaklığı iptal eden Abramoviç'e dava açan Berezovsky, rakibini mahkemeye çıkarmak için celbi vermeye çalışıyor, Abramoviç ise celbi kabul etmiyordu.
Haberin fotoğrafları