kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Metropolitlik binası ve Meryamana kilisesi, Yunanlı işadamları ve bir grup gönüllünün desteğiyle onarıldı.

Yanan kilisede 4 yıl aradan sonra ilk ayin

2003'te çıkan yangında tamamen yanan Büyükada'daki Adalar Metropolitliği ile Meryemana kilisesi onarılarak, yeniden açıldı. Açılışı Patrik Bartholomeos yaptı..
Büyükada'da 2003'te çıkan yangında tamamen yanan Büyükada ve Adalar Metropolitliği ile Meryemana kilisesi, yeniden açıldı. Büyükada Rum Cemaati Vakfı binasının avlusunda yer alan kilisenin açılışı nedeniyle düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Ayine adadaki ve İstanbul'daki Rumlar katıldı. Bir yangında harabeye dönen metropolitlik binası ve Meryemana kilisesi, Yunan işadamları ve gönüllülerden oluşan bir grubun desteği ile onarıldı. Kilisenin yanı sıra, metropolitlik binasına ait ofisler ve 150 kişilik etkinlik salonu da işler hale geldi.

PATRİK, GÜL'E GİDİYOR
Öte yandan cumhurbaşkanlıkları döneminde Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'i de ziyaret eden Bartholomeos, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşmak üzere Ankara'ya gidecek. Bartholomeos hem Gül'ü tebrik edecek hem de Patrikhane ve Rum cemaatini ilgilendiren konular hakkında görüşecek. Bartholomeos'un, Meclis Başkanı Köksal Toptan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la da görüşeceği belirtildi.
Haberin fotoğrafları