kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Dünyanın en yaşlı geyşası 99 yaşında
ERKEKLERİN
hayallerini süsleyen geyşaların en yaşlısı, dün 99'uncu yaş gününü kutladı... Kokin Nee-san, ilerleyen yaşına rağmen halen görevini başarıyla yerine getiriyor... 80 yıldır geyşa olarak çalışan Nee-san, bugüne kadar 2 bin 800 öğrenci yetiştirdi. Halen görevine devam eden kıdemli geyşa, "Umarım 100'üncü yaş günümde de böyle dans ederim" dedi.

Küçük yaşta havuza girmek astım yapıyor
KÜÇÜK
yaşlarda havuza giren çocukların ilerleyen yaşlarda astımla karşı karşıya kalma riski artıyor. Almanya'da 6 yaşına basmamış 2 bin 191 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların havuzda kullanılan klor yüzünden alerjik reaksiyonlarla karşı karşıya kaldığı ve bunun ilerleyen yaşlara da yansıdığı belirtildi.

8 bin yıllık âşıklar Bismil'de bulundu
DİYARBAKIR'IN
Bismil ilçesinde 8 bin yıl öncesine ait, birbirine sarılı bir kadın ve erkeğin mezarı bulundu. Bu mezarın geçen yıl İtalya'nın Verona şehri yakınlarında çıkartılan M.Ö. 5000'lere ait çiftin mezarından daha eski olduğunu belirten uzmanlar, "Erkek olan sırtını kadına dönmüş kadın ise bir elini erkeğin omzuna uzatıp bir bacağını da erkeğin üzerine atmış" dedi.

Evlilik zeki kadınları daha mutsuz yapıyor
ZEKİ kadınların evlilik yaşamında mutsuz olduğu buna karşılık, zeki erkeklerin evlilikte başarıyı yakaladığı belirtildi. İskoç Glasgow Üniversitesi'nin araştırmasına göre, kadınların IQ'sunda 16 puanlık artış evliliklerindeki mutluluk ve başarı şansını yüzde 40 azaltıyor. Zeki erkekler ise evlilikle daha başarılı oluyor.
Haberin fotoğrafları